Depremzedeler: Umut Kervanı gönüllüsü olmak istiyoruz

Adıyaman'da depremzedeler, depremin yaralarını sarmak için şehre ilk andan itibaren yardıma koşan Umut Kervanı'nın çalışmalarının takdir ettiklerini belirterek vakfa gönüllü olarak hizmet yapmak istediklerini söyledi.

Vatandaşların Umut Kervanı gönüllüsü olmak istediğini belirten Umut Kervanı Vakfı Genel Başkanı Yardımcısı Mustafa Karakaş, aş evlerini kaldırdıklarını belirterek bunun nedeninin esnafın işine engel olmamak olduğunu söyledi.


Aş evlerini kapattıklarını ancak yardımlarının devam edeceğini vurgulayan Karakaş, "Bizler normalleşmenin sağlanması adına aşevimizi kapattık. Özellikle gıda sektörünün daha rahat iş yapmasını sağlamak adına aş evimizi kapattık. Fakat ayakkabı, elbise ve paket dağıtımlarımız devam edecektir." dedi.

Öte yandan, depremezdeler de depremin ilk gününden bu yana Vakfın kendilerini yalmız bırakmadığını ifade ederek bundan sonra kendilerinin de bir Umut Kervanı gönüllüsü olduklarını belirtti.

Ahmet Bağcı, "Depremin ilk gününden beri Umut Kervanının yardımlarını burada gördük. Bundan dolayı ben de Umut Kervanı gönüllüsü olmak istiyorum. Çok etkilendim bu yapılan yardımlardan. Adıyaman halkı olarak çok faydalandık yapılan çalışmalardan. Bu gönül kervanına katılmak istiyorum. Sıcak yemek ve yapılan diğer yardımlarla adeta çıkarma yaptılar. Allah binlerce kez sizlerden arzı olsun." ifadelerini kullandı.

Umut Kervanı çalışmalarının kendisini çok duygulandırdığını dile getiren Veysi Ural, "Yaklaşık 3 aydır Umut Kervanı gönüllerinden gördüğümüz yardımı hiçbir yerden görmedik. Bu afetten daha büyükleri de olabilir ama Allah'tan geldiğine için bizler şükrediyoruz. Allah hepinizden razı olsun bu yaptıklarınızı unutmayacağız. Allah'ın izniyle ben de bu saatten sonra iste il dışı isterse il içinde olsun Umut Kervanı çalışmalarına gönüllü olarak katılacağım." şeklinde konuştu.

Umut Kervanının çalışmalarını takdir ettiğini dile getiren depremzedelerden Mehmet Yaman, "Bizler için her şeyi yaptılar. İnsanların evlerine kadar su götürdüler, gıda götürdüler; aklınıza gelecek her türlü yardımı yaptılar. Benim mahallemde oturan ihtiyarların evlerine kadar gençler yemek götürüyordu. Onların buradan ayrılacak olması bizleri üzüyor. Allah hepsinden razı olsun." dedi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.