Depremzedelere ücretsiz olarak AVM konforunda hizmeti sunuyorlar

Kahramanmaraş merkezli depremlerin büyük yıkıma yol açtığı Hatay'da depremzedelerin ihtiyaçları için faaliyet yürüten STK'lar AVM konforunda hizmeti sunuyor.

"Asrın Afeti" olarak adlandırılan 6 Şubat tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin büyük yıkıma yol açtığı Hatay'da yaralar sarılmaya çalışılıyor.


Yaşanan depremlerde evlerinin yanı sıra alışveriş yapacak işyerlerinin de yıkılmasından dolayı depremzedelerin ihtiyaçlarının giderilmesi için STK'lar faaliyet sürdürüyor.

Avrupa Yetim Eli Derneği, Umut Kervanı Vakfı, Yetimler Vakfı, IHO EBRAR tarafından Hatay'ın merkez Defne ilçesinde kurulan koordinasyon merkezinde ihtiyaçların karşılanması için çalışmalar yürütülüyor.

Koordinasyon merkezi bölgesinde günde yaklaşık 2 bin kişiye iftar ve sahur dağıtımı yapılan aşevinin yanı sıra depremzedelerin ücretsiz olarak AVM hizmeti alabildikleri sosyal market ile ihtiyaç duyulan gıda paketi, içecek, kahvaltılık ürünler, hijyen ürünleri yanı sıra, her yaş kategorisinde giyim dağıtımı yapılıyor.

Merkezde belirli günlerde yürütülen çalışma kapsamında depremzedelere verilen sıra numaraları ile her depremzede sırayla sosyal markete alınıyor.

Yürütülen çalışma ile ilgili kısa bilgilendirmede bulunan Koordinatör Hakan Ayçoban, depremzedelerin neredeyse bütün ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri sosyal marketler ile AVM hizmeti sunduklarını belirtti.

2.png

Alışveriş merkezlerinde (AVM) yapılan alışverişler gibi her depremzedenin sosyal markette kendi ihtiyacını ücretsiz olarak aldığının altını çizen Ayçoban, koordinasyon merkezine uzak kalan depremzedelere de mobil ekiplerinin araçlarla depremzedelerin ihtiyaçlarını karşıladıklarını söyledi.

"Depremin ilk gününden beri sahadayız, yardımlara koşmaya çalışıyoruz." diyen Ayçoban sözlerini şöyle sürdürdü:

"İmkanlarımızın el verdiğince bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Bugün dağıtım günlerimizden bir gün. Burada giyim, gıda ve diğer hijyen ürünlerini karşılama adına buradayız. Sahada olmak, halkın yanında olmak başka bir şey. Buradaki ihtiyaç sahibi depremzedelere sıra numarası veriyoruz önce ve daha sonra sırayla ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Oluşturduğumuz sosyal marketlerde depremzedelerin kendilerini rahat hissetmeleri için raflardan ürünleri alıyor, giysilerini seçiyorlar. Gelenleri boş göndermemek adına uğraş veriyoruz. Bu süreçte seferber olmuş durumdayız ve herkes üzerine düşeni yapmaya çalışıyor."

1.png

Hakan Ayçoban

Oluşturulan ihbar hatlarında kendilerine düşen ihbarları değerlendirdiklerini ve koordinasyon merkezine ulaşmakta zorluk çeken depremzedelere mobil ekiplerin yardım ulaştırdığını hatırlatan Ayçoban, "Biz dört kardeş kuruluş Umut Kervanı Vakfı, Avrupa Yetim Eli Derneği, IHO EBRAR, Yetimler Vakfı olarak beraber koordineli olarak çalışıyoruz. Dağıtım günlerimiz belli, depremzedelere bir alışveriş merkezi hizmeti sunmaya çalışıyoruz. Gelip buradan bütün ihtiyaçlarını ücretsiz bir şekilde alıp gidiyorlar. Tabi bununla beraber bizim mobil ekiplerimiz var. Mobil ekiplerimizde ihbar hatlarından bize ulaşan, yardım almak için gelmeye gücü yetmeyen mağdur depremzede halkımızın ihtiyaç listesini alıyorlar, düzenliyorlar. Hazırladıkları ihtiyaçları evlerine ulaştırıyorlar." dedi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.