Depremzedelere yardımcı olmak için günlerce ailelerinden uzak kalıyorlar

Depremzedelere yardımcı olmak için günlerce ailelerinden uzak kalıyorlar

Diyarbakır'ın Çermik ilçesinden Adıyaman'a gelen Umut Kervanı gönüllüleri, ailelerinden uzakta depremzedelere yardımcı olmak için canla başla çalışıyor.

Umut Kervanı tarafından Adıyaman'da kurulan koordinasyon merkezinde depremzedelere yardımcı olan gönüllüler, ailelerinden uzak kalmayı bir kenara bırakarak yaptıkları hizmetin hazzını yaşıyor.

24 saat kesintisiz hizmet sunuluyor

Gönüllü olarak yaptıkları çalışmalar ve Umut Kervanının hizmetleri ile ilgili İLKHA muhabirin" konuşan Ramazan Dağtekin, Umut Kervanı 35 gündür burada hizmet ediyor. Allah'u Teâlâ hayır yapan herkesten razı olsun. Burada büyük bir dram var. Allah depremzedelere de yardımcı olsun. Umut Kervanı burada 24 saat boyunca gerçekten büyük bir hizmet sunuyor. Rabbim bir daha böylesi felaketler göstermesin." dedi.

Mehmet Güldoğdu, "Adıyaman halkına umut olmaya devam ediyoruz. Allah'ın izniyle bayrama kadar faaliyetlerimize devam edeceğiz. Günde 3 öğün yemek veriyoruz. Rabbim tüm yardımseverlerin hayırlarını kabul eylesin. 7/24 faaliyetlerimize devam edeceğiz." diye konuştu.

"Gece saat 11'e kadar odun, kömür dağıttığımız zamanlar oldu"

Daha önce de gelip 7-8 gün kalarak depremzedelere yardım ettiğini belirten Cafer Kocadağ, "Giderken aklım burada gördüğüm manzaralarda kalmıştı. Elhamdülillah bugün o manzaralar artık yok. Umut Kervanı gönüllüsü olarak evde rahat edemedim ve yeniden yarımcı olabilmek için geldim. Burada 3 öğün yemeğin dışında birçok yardım çalışması yapılıyor. Gece gündüz yapılan çalışmalara destek veriyoruz. Gece saat 11'e kadar odun, kömür dağıttığımız zamanlar oldu. Elimizden geldiğince yardımcı olmaya devam ediyoruz." şeklinde konuştu.

Kesintisiz olarak hizmet verildiğini söyleyen Murat Yüksel, depremzedelerin bazen getirdikleri kaplarla evlerine sıcak yemek götürdüğünü, vakfın da ihtiyaçları doğrultusunda yardım paketi verdiğini ve çalışmaların bayrama kadar devam edeceğini ifade etti. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.