Depremzedeleri kurtaran Suriyeli Mahmud: "Ben insanlık görevimi yaptım"

Depremzedeleri kurtaran Suriyeli Mahmud: "Ben insanlık görevimi yaptım"

Elâzığ depreminin hemen ardından Sürsürü Mahallesi'nde yıkılan binaya koşarak Aydın çiftini kurtaran Suriyeli Mahmud el-Osman, deprem anını anlatırken kendini bir an Suriye'de hissettiğini söyledi.

Elâzığ'da meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki deprem sonrası Dürdane ve Zülküf Aydın çiftini enkazdan çıkaran Suriyeli Mahmud el-Osman, İLKHA'ya konuştu.

2 yıl önce Hama kentinden Hatay'a gelen ve üniversite eğitimi için 3 ay önce Elâzığ'a yerleşen Suriyeli Mahmud, deprem anını anlattı.

İşten çıkıp spor yapmaya gittiği sırada depremin yaşandığını belirten Mahmud, şunları dile getirdi:

Sarsıntı bitince ben de yıkılan bölgeye gittim. İnsanların sesini duydum. Önce telefon ışığıyla baktım ama bir şey görmedim. Enkazdan çıkınca tekrar ses geldi. Bende pencereden tekrar içeri girdim. Sonra enkaz altından kadının ve eşinin sesini duydum. Ellerimle enkazı kazmaya başladım.

Çevredekilerden de yardım alarak birlikte çalışmaya başlayan Suriyeli Mahmud, kurtarma anını şöyle anlattı:

Önce adamı enkazdan çıkardık, sonra kadının üzerine düşen parçaları çıkarmaya çalıştım. Kadının bacağının üzerine düşen büyük parçaları ellerimle kaldırdım, ondan sonra kadının bacakları serbest kaldı. Böyle olunca kaldırıp çıkardım. Ekipler de hastaneye götürdü. Belki deprem sonucu değil ama savaş nedeniyle bu tür olaylar Suriye'de hep yaşanıyor. Bu görüntüler Suriye'de sürekli yaşanıyor ve her gün onlarca insan enkaz altında kalıyor ve şehit oluyorlar. Kendimi bir an Suriye'de hissettim. Ben insanlık görevimi yaptım. Suriye'de, Türkiye'de olsun veya dünyanın neresinde olursa olsun -Allah korusun- yine olsa, yine aynı şeyi yaparım.

Mahmud el-Osman'ın depremden kurtardığı Dürdane Aydın da artık bir evlat ve kardeş gibi gördüğü Suriyeli gencin ailesiyle tanışmayı çok istediğini belirtti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler