Depremzedelerin yaralarını sarmak için seferber oldular

Depremzedelerin yaralarını sarmak için seferber oldular

Kahramanmaraş, merkezli meydana gelen iki büyük depremin üzerinden 21 gün geçti. Depremin yaralarını sarmak için Türkiye geneli adeta seferberlik ilan edilerek yaralar sarılmaya devam ediliyor.

Toplamda 10 ili etkileyen iki deprem, büyük hasara yol açtı. Umut Kervanı Vakfı, IHO-EBRAR, Avrupa Yetim Eli ve Yetimler Vakfı öncülüğünde Türkiye'nin dört bir yanından deprem bölgesine akın eden gönüllüler, yüzyılın felaketiyle sarsılan deprem bölgelerinde tüm güçleriyle sahada yaraları sarıyor.

Türkiye'nin doğusundan batısına kuzeyinden güneyine birçok kişi, depremzedelerin yaralarını sarmak amacıyla seferberlik ilan eden hayır kurumlarının gönüllüsü olarak sahada gece gündüz demeden çalışmalarını sürdürüyor.
"Depremzedeler için elimizden geleni yapmaya gayret ediyoruz"

Antalya'dan gelen Murat Yıldız, hayır kurumlarının gönüllüsü olarak deprem bölgesinde olduğunu ifade ederek, "Rahmetli babamın yolunu sürdürerek, dernek gönüllüsü olarak babamın vazifesini sürdürüyorum. Şu an deprem bölgesine gönüllü olarak Allah rızası için geldik. Depremzedelere su ve yemek ikramında bulunuyoruz. Kaldığımız yerin temizliğini yapıyoruz. Ekmek ve su isteyene ekmek ve su veriyoruz. Elimizden gelen imkanları hepsini sağlıyoruz." dedi.

"Depremde acı yaşayan halkımıza yardım için dernekler aracılığıyla seferber olduk"

Hatay'ın yerlilerinden Mustafa Uylaş, "İskenderun'da ikamet ediyorum. Depremde acı yaşayan halkımıza dernekler aracılığıyla bir nebze yaralarına merhem olmak için gönüllü gelen kardeşlerimizle beraber ikinci günden beri biz de bu yardımda seferber olduk. Allah herkesin hayrını kabul etsin. Diğer kardeşlerimizle canla başla çalışıyoruz. Allah hepsinden razı olsun. Serbest meslek ile uğraşıyordum. Şehrimiz acı kayıp verdiğinden dolayı işimize ara verip gönüllü abilerimizle beraber halkımıza faydalı olmak için uğraşıyoruz." ifadelerine yer verdi.

"İnşallah hep birlikte depremzede kardeşlerimizin yaralarını saracağız"

İnşaat sektöründe çalışan ve depremzedelere yadım etmek için işine ara veren gönüllülerden Zekeriya Şahin, şunları aktardı:

"Buraya Antalya'dan Umut Kervanı adına gönüllü olarak geldik. Bildiğiniz üzere çok büyük bir deprem oldu. Kardeşlerimize bir nebze yardımımız dokunsun diye geldik. İnşallah hep birlikte depremzede kardeşlerimizin yaralarını saracağız. Her işin ucundan tutacağız. Bir nebze çorbada bizim de tuzumuz olsun. Allah hepsinin yardımcısı olsun. Allah hepsine güç kuvvet ve sabır versin."

"İnşallah bu zorlu süreci hep birlikte aşacağız"

Antalya'da işyerini bırakıp hayır kervanına gönüllü olan katılan Enes Uğurlu, "Antalya'da esnafım, marketimiz var. Kardeşlerimize bir yardımımız dokunsun diye buraya geldik. Ben burada aşçı abilerime yardım ediyorum. İnşallah bu zorlu süreci hep birlikte aşacağız. Yardımların biraz daha armasını temenni ediyorum. Buradan hayırseverlere ve yetkililere sesleniyorum; yardımlar artarsa daha farklı çeşitli yemekler yapabiliriz. Allah hepimizin yardımcısı olsun." şeklinde konuştu.

"Birlik ve beraberlik içerisinde dayanışma ile zorlukların üstesinden geliyoruz"

Umut Kervanı Vakfının güzel çalışmalarını görüp gönüllü aşçı olarak günlerdir Hatay'da depremzedelere sıcak aş hazırladıklarını belirten Furkan Çek, "Güngören'den geliyorum. Doğma büyüme İstanbulluyum. İstanbul'dan gelmeden önce aşçıydım. Burada da aşçılık yapıyorum. Elimizden geldiği kadar toplanan yardımları yemeğe çevirmeye çalışıyoruz. Bunları yemeğe dönüştürüp ulaştırabildiğimiz kadar ulaştırmaya çalışıyoruz. Her zaman amaçlarımdan bir tanesi bir damla bile olsam o damlamın okyanusa düşmesi sonra o okyanusun uzak diyarlara insanlara ulaşmasını hep amaç edindim. Elimde ne varsa en ufak bir iliği büyütüp yaymaya çalışıyorum. Eksikliklerimiz var ama bunları elimizden geldiğince birlik ve beraberlik içerisinde dayanışma ile üstesinden geliyoruz." diye konuştu.

"Karınca kararınca biz de ne yapabildiysek yapmaya çalışıyoruz"

Gönüllülerden Murat Şahin, ise şunları aktardı: "Umut Kervanı'nın Hatay İskenderun'da açmış olduğu aşevinde yardım faaliyetlerine katıldım. Karınca kararınca biz de ne yapabildiysek yapmaya çalışıyoruz. Hayır kervanına yardım yapmak isteyen vatandaşlarımız da lütfen bu kurumlarla iletişime geçsin ve ihtiyaçlara göre yardım göndersin. İhtiyaç dışı fazla ürünler göndermeyin. Bu bizim için iyi sizin için daha hayırlı olur. Allah hepinizin hayrını kabul eylesin. İnşaat sektöründe alçı boya işiyle uğraşıyorduk. Burada aşçılarımıza yardım ediyoruz. Yemek dağıtımını yapıyoruz. Yemekler öncesi ve sonrası hazırlıklarımız oluyor. Bu şekilde hijyenik bir ortamda halkımıza hizmet etmeye çalışıyoruz."

"Söz konusu Allah rızası oldu mu hepimiz elimizden geldiğince can fedayız"

Deprem bölgelerine yardımda bulunmak adına işlerini bırakıp seferber olduklarını belirten Nasrullah Bağrıyanık, "Elimizden geldiğince her konuda aşçı ustamıza yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bütün Müslümanların yaptığı şekilde görevimizi yerine getirmeye çalışıyoruz. Dekorasyon işleriyle uğraşıyorum. Normalde aşçılıkla bir alakam yok ama söz konusu Allah rızası oldu mu hepimiz elimizden geldiğince can fedayız." dedi.

"Depremzede kardeşlerimize faydalı olduğumuz için memnunuz, huzurluyuz"

İstanbul'da toplu taşıma işi yapan gönüllülerden Zekeriya Aktan, "Gönüllü olarak depremzedelere yardıma geldik. Depremzede kardeşlerimize faydalı olduğumuz için memnunuz, huzurluyuz ve içimiz rahat elimizden geldiğince bir şeyler yapmaya çalışıyoruz." ifadelerine yer verdi.

"Halk dayanışmasıyla bir an önce bütün yaraları saracağımıza inanıyorum"

"Depremzede kardeşlerimize bir nebze de olsa elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız." diyen Afacan Şenol İmamoğlu, "Burada güzel bir kuruluş ve güzel bir dayanışma var. Gerçekten özveriyle birarada bir şeyler yapabiliyorsak gerçekten mutlu oluyoruz. Hem insanları sevindiriyoruz. Yaralara merhem olamaya çalışıyoruz. Allah inşallah hakkımızda hayırlısını verir. Depremde vefat eden kardeşlerimiz var onlara Allah'tan rahmet yakınlarına da sabırlar diliyoruz. Halk dayanışmasıyla bir an önce bütün yaraları saracağımıza inanıyorum. Tabi bu süreç uzun bir süreç sabırla sürece destek vermemiz gerekiyor. Desteleri halk olarak vermeye devam edeceğiz. Bu tarz kuruluşların daha çok çoğalmasını umut ediyoruz. İnşallah iyi olur." şeklinde konuştu.

"Burada kardeşlik duygusu var"

Gönüllülerden İbrahim Korkulu, "İnşaat işiyle uğraşıyorum. Buraya da yardım için geldim. Burada kardeşlik duygusu var. Beraberlik var. Güzel bir duygu içeresideyiz. Allah herkesin hayrını kabul etsin." dedi.

"Depremzede kardeşlerimize bir nebze de olsa yardımımız dokunsa ne mutlu bize"

Vanlı gönüllü Recep Özyer, "Depremzede kardeşlerimize bir nebze de olsa yardımımız dokunsa ne mutlu bize. Antalya'dan Umut Kervanı olarak geldik. Yardımımız dokunsun istedik. Gönlümüz rahat. Bir nebze de olsa gönlümüz ferahtır." şeklinde belirtti.

"Hac vazifesinde yaşadığım duyguyu depremzede kardeşlerimize yardım seferberliğinde yaşıyorum"

İzmirli gönüllü Murat Gazian, "İstanbul Çekmeköy'de ikamet ediyorum. İstanbul'da otomasyon şirketimiz var. Vinç ve asansörlere parça üretiyoruz. Bugün buradayız. Ne iş verilirse onu yapıyoruz. Burada her sektörden iş yapan esnaf arkadaşlarımız var. Değişik bir duygu içerisindeyiz. Ben bu duyguyu en son hacda yaşamıştım. Hacda da böyle bir duygu yaşamıştım. Aynı duyguyu bugün burada yaşıyorum." şeklinde açıkladı.

"Bize verilen bütün görevleri en güzel şekilde yapmaya çalışıyoruz"

Depremzede kardeşleri için hizmete geldiklerini belirten Bayram Çiftçi, "Burada bize verilen bütün görevleri en güzel şekilde yapmaya çalışıyoruz. Şu anda öğle yemeğinin hazırlıkları içerisindeyiz. Buradaki tüm kardeşlerimizden Allah razı olsun. Biz hizmet etmeye devam ediyoruz. İstanbul'da bir fabrikada çalışıyordum. Fabrikadan izin alıp buraya geldim. Fabrikada mutfak ve aksesuar işleriyle uğraşıyorum." dedi.

"Allah'ın izniyle hep birlikte bu felaketin üstesinden geleceğiz"

17 kişilik bir ekiple İstanbul'dan depremzedelere yardıma geldiklerini dile getiren Muhsin Kavak, şunları söyledi:

"Bir hafta civarında burada kalacağız. Mutfak ihtiyaçlarını sebze meyve ikramlarını hazırlıyoruz. Arkadaşlarımız da dağıtıyor. Çok mutluyuz bu organizasyonu yapan arkadaşlara çok teşekkür ediyoruz. Allah'ın izniyle hep birlikte bu felaketin üstesinden geleceğiz."

"Depremin acılarını Umut Kervanı aracılığıyla sarmaya çalışıyoruz"

Depremzede olarak depremzedelere yardım etmeye çalıştığını ifade eden İbrahim Halil Sebuktekin, "Aslen Batmanlıyım, Hatay İskenderun'da oturuyorum. Umut Kervanı'nda gönüllü olarak yardım eli uzatıyoruz. Hatay'da büyük bir deprem oldu. Depremin acılarını Umut Kervanı aracılığıyla sarmaya çalışıyoruz. Elimizden geldiğince insanlara yardım eli uzatmaya çalışıyoruz. Faydalı olmaya çalışıyoruz." dedi.

"Elimizden ne geliyorsa yapmaya geldik"

Erzincanlı gönüllü Yahya Aktan, "Buraya İstanbul'dan geliyorum. Öğrenciyim, üniversite sınavına hazırlanıyorum. Buraya yardım için geldik. İnternetten sosyal medyada görüyorduk. İçimiz gidiyordu. Acıları bir nebze hafifletmeye geldik. Elimizden ne geliyorsa yapmaya geldik. Bu organizasyonları düzenleyen STK temsilcilerinden Allah razı olsun. Bize böyle bir fırsatı sundular. Bizde elimizden ne geliyorsa yapmaya çalışıyoruz." şeklinde konuştu.

"Burada arkadaşlarımızın yardımına gelmişim"

Bitlis Mutkili gönüllü Abdulbaki İke, "İstanbul'dan gelmişim. İstanbul'da inşaat işiyle uğraşıyoruz. Burada arkadaşlarımızın yardımına gelmişim. Aşevinin deposuna bakıyorum. Gelen ve giden mallarda arkadaşlara yardımcı oluyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun." temennisinde bulundu.

"Rabbim bir daha böyle bir acıyı göstermesin"

Depremzedelerin bir ihtiyacını giderebilmek adına gönüllü olarak Hatay'a geldiğini ifade Mehmet Şimgar, şunları aktardı:

"Umut Kervanı gönüllüsü olarak gelmiş bulunmaktayım. Burada bir insanın ihtiyacını gidermek onun mutluluğunu görmek bizim için en gurur verici haldir. Rabbim bir daha böyle bir acıyı göstermesin. İnşallah hep beraber bu insanların ihtiyacını karşılama adına yemek pişiyor. Bizde burada elimizden geldiği kadar çalışmaya ve yardım etmeye çalışıyoruz. Üzerimize düşen vazifeyi yerine getirmeye çalışıyoruz. Allah-u Teâlâ herkese yardım etsin."

"Bunalımda olan insanlar gelsinler buraya terapilerini insanlara yardım ederek geçirsinler"

İstanbul'da ticaretine ara vererek depremzedelerin yaralarını sarmak için Hatayla gönüllü olarak hizmet eden Selim Çiçek, "Depremin ilk gününden beri içimizde bir burukluk vardı. İnsanlara nasıl yardım edebiliriz diye içimizde bir heyecan vardı. Allah razı olsun baktık Umut Kervanı deprem bölgesine yardım faaliyetlerini büyük bir hiza başlamış oldu. Kendimizi gönüllü olarak Umut Kervanına yazdırdık. Çok şükür bizi çağırdılar bizde gönüllü olarak buraya geldik. İlk gelme düşüncesine kapıldığımda biraz tereddütlüydüm. Sürekli sallanan bir yer ve deprem olmuş bir yer yıkık bir yer insanın içinde ister istemez bir korku endişe oluyor. Buraya geldikten sonra bu insanları gördük. Bu insanlara sıcak bir çorba ikram ettik. Bunun mutluluğu ve hazzı bizi ziyadesiyle mutlu etti. İnsan olduğumuzu hatırladık. 'Benim psikolojim bozuk. Bunalıma girmişim' diyen insanlar psikiyatriye giymesinler. Gelsinler bir insana yardımda bulunsunlar. Ne güzel bir tarafı olduğunu görürler. Bütün insanlara çağrıda bulunuyorum. Gelsinler buraya terapilerini insanlara yardım ederek geçirsinler." tavsiyesinde bulundu.

"Deprem olduğu zaman biz de depremzede kardeşlerimizle aynı acıyı hissettik"

Siirtli gönüllü Habib Sak, "Aslen Siirtliyim Kocaeli Çayırova'da ikamet ediyorum. Dilovası'nda bir otomotiv sektöründe çalışıyorum. Buraya depremzede kardeşlerimize gönüllü olarak 10 günlüğüne yardıma geldik. Gerçekten deprem olduğu zaman bizde aynı şeyi hissettik ve bir an önce deprem bölgesine gidip depremzede kardeşlerimize yardım etmek istedik. Yardım etmek için gönüllü olduk." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler