Dêrındıbê halkı Kutlu Doğum sonrası duygularını paylaştı foto video

Dêrındıbê halkı Kutlu Doğum sonrası duygularını paylaştı foto video

Peygamber Sevdalıları Platformu’na üye Batman Köy Der tarafından, Batman Gercüş ilçesine bağlı Yolağzı (Dêrındıbê) Köyü’nde gerçekleştirilen Kutlu Doğum programına katılan köy halkı duygularını İlke Haber Ajansı’na anlattı.

Yolağzı (Dêrındıbê) Köyü’nde Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından gerçekleştirilen Kutlu Doğum etkinliğinden sonra köy halkı duygu ve düşüncelerini İlke Haber Ajansı’na (İLKHA) aktardılar.

“Türkiye’nin dört bir tarafında kutlu doğum etkinlikleri oluyor”

Yolağzı köyü sakinlerinden Heybetullah Yarba, “Köyümüzde ilk defa kutlu doğum etkinliği yapılıyor. İnşallah bundan sonra da bu köyde kutlu doğum kutlanacaktır. Şimdiye kadar kutlu doğum için kadar başka yerlere gidiyorduk. Ama elhamdülillah bu sene köyümüzde kutlu doğum etkinliğine ev sahipliği yaptık. Bu gün görüyoruz ki, Türkiye’nin dört bir tarafında kutlu doğum etkinlikleri oluyor. Bu coşkuyu ne kadar anlatsak azdır, ancak yaşanır. Rabbim bu mutluluğu herkese yaşatsın. Umudumuz odur ki, bütün köylerde kutlu doğum etkinlikleri yapılsın. Bu kutlu doğum etkinlikleri, insanları uykudan uyandırıyor. Şimdiye kadar Peygamber (sav) unutulmuştu. Kimse hatırlatmıyordu. Ama elhamdülillah bugün Müslümanlar uyandı ve Peygamber (sav) insanların aklına geldi. Her tarafta zülüm var bu zulmün giderilmesi için Peygamber (sav) güzel ahlakının hakim olması lazımdır. Bu kutlu  doğumlar her yerde yapılmalı  ki, insanlar bu coşkuyu, güzelliği yaşasınlar, bu insanlar bunlara layıktır.” dedi.

“Bu etkinliklerle Allah ehli insanların yolları açılıyor”

Peygamber Sevdalıları Platformuna teşekkürlerini bildiren Yolağzı köyü sakinlerinden Adem Kölge, “Öncelikle salat ve selam Peygamber Efendimizin üzerine olsun. Bu kutlu doğuma vesile olanlara da selam olsun. Allah Teâla kainatı Peygamber Efendimiz için yarattı. Hz. Muhammed tüm ümmetin rehberidir. Ölüme kadar da yolu terk edilmez. Peygamber Efendimizin nuru her daim insanlığın önünde olacaktır. Hiç kimse bu nuru söndüremez. Bu Kutlu Doğum Etkinliği, İslam Ümmeti için çok güzeldir. Peygamberimizin mevlitlerine herkes yapabildiği katkıyı sunması lazımdır. Bu etkinliklerle Allah ehli insanların yolları açılıyor.” ifadelerini kullandı.

“Rabbim her sene kutlu doğum etkinliğini bizlere nasıp etsin”

Yolağzı köyü sakinlerinden Musa Oğuz, ise şunları söyledi: “Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından köyümüzde Kutlu Doğum etkinliği düzenlenmesi bizleri çok sevindirdi. Yolağzı köyü sakinleri olarak, bu sene kutlu doğumu burada gerçekleştirdik. Rabbim her sene kutlamayı bizlere nasıp etsin. Allah’ın izniyle her yerde kulu doğum etkinlikleri çoğalır. Peygamber âşıklarına ev sahipliği yapmamız, bizler için bir şereftir. Peygamber Sevdalıları Platformu, Peygamberimizi dünyaya tanıtması ve Peygamberimizin bütün insanlık için ilaç olduğunu kanıtlamıştır.”

Yolağzı Köyü sakinlerinden Muhsine Kölge ise, “Köyümüzde Hz. Muhammed’in kutlu doğumu yapılması çok güzel oldu, köyümüz için çok güzeldi. Peygamber Sevdalıları Platform yetkililerine teşekkür ediyorum.” dedi.İLKHA

 








 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.