Destek paketleri esnafın mağduriyetini gidermedi

Destek paketleri esnafın mağduriyetini gidermedi

​HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı Muhammed Şerif Durmaz, salgından en fazla etkilenen sektörlerden olan öğrenci taşımacılığı işletmecilerinin zor günler geçirdiğini söyledi.

HÜDA PAR Merkez İlçe Başkanı Durmaz, beraberindeki heyetle okul servislerinde ve yolcu taşımacılığında yaşanan sorunları görüşmek üzere Batman Minibüsçüler, Otobüsçüler ve Servisçiler Odası Başkanlığını ve Şoförler Odasını ziyaret etti.

Oda başkanları HÜDA PAR heyetinin odalarını ziyaret etmelerinden ve sorunlarını gündeme getirilmelerinde dolayı memnun olduklarını dile getirdiler.

“Öğrenci taşımacılığı bu süreçte ciddi sıkıntılar yaşamaktadır”

Ziyaretler sonrasında açıklamalarda bulunan Durmaz, özellikle öğrenci taşımacılığı yapan okul servisi işletmecilerine faizsiz kredi imkânları verilmesi gerektiğini söyledi.

Servis işletmelerinden sonra oda başkanlarını ziyaret ettiklerini belirten Durmaz, “HÜDA PAR merkez ilçe teşkilatı olarak sahada bulunmaya, vatandaşlarımızı ziyaret etmeye ve esnafın kapısını çalmaya davan ediyoruz. Bu haftada birim başkanlarımız ila birlikte dolmuş duraklarını ve okul servislerini ziyaret ettik. Ziyaretlerimden sonra dolmuşların bağlı bulundukları odalar olan Minibüsçüler, Otobüsçüler ve Servisçiler Odası Başkanlığını ve Şoförler Odasını ziyaret ettik. Yaptığımız ziyaretlerden sonra elde ettiğimiz bazı veriler oldu. Özellikler okul servisi firmaları bu süreçte çok ciddi sıkıntılar yaşadıklarını ifade ettiler.” ifadelerini kullandı.

“Destek paketleri esnafın mağduriyetini gidermedi”

Açıklanan destek paketleri esnafın mağduriyetini gidermediğini söyleyen Durmaz, “Küresel salgın birçok sektörü etkilediği gibi okul işletmeciliği yapan firmaları çok ciddi bir şekilde etkiledi. Okul servisleri bir yıldır iş yapamamaktadırlar. Çalışmadıkları için hiçbir gelirleri yok. Ziyaret ettiğimiz yerlerde bu şikâyetleri aldık. Hükümet bu süreçte bazı destek paketleri açıkladı. Açıklanan destek paketleri hiçbir şekilde esnafın mağduriyetini gidermedi. Esnaf yeni destek ek paketlerinin açıklanmasını beklemektedir. Bunlar ne olabilir: özellikle esnafa verilen faizli kredilerden vazgeçilmelidir. İşletmeci ve girişimcilere faizsiz kredi imkânları oluşturulmalı ya da en az bir yıl ertelemeli krediler verilmelidir.” şeklinde konuştu.

“Belediye okul servislerinden aidat almasın”

Batman’da ruhsatlı olarak çalışan 353 okul servisi olduğunu ve bunların her yıl belediyeye 300 lira aidat vermekte olduklarını söyleyen Durmaz, konuşmasına şöyle davam etti:

“Bu yıl salgından dolayı çalışmamalarına rağmen okul servisleri yine de aidatlarını ödemişler. Dolayısıyla belediyeden bir istekleri var; ödedikleri bu aidatların kendilerinden alınmamasıdır. Özellikle salgın sürecinden etkilenen okul servisi esnafı sorunlarının giderilmesi adına yetkililerden gerekli adımların atılmasını beklemektedirler. Sorunlarına karşı ek çözümler ortaya konulmadığı takdirde sıkıntılarının devam edeceklerini belirtmişlerdir. Bu sorunların çözümü içinde işlerin takipçisi olmaya devam edeceğiz. Çünkü bizler HÜDA PAR olarak yaptığımız çalışmalarda milletin ve memleketin sorunlarının çözümü için var olduğumuzu bu konularda adımlar atmayı düşündüğümüzü ifade ediyoruz. İnşallah bundan sonrada bu düşüncelerimizi uygulamak adına sahada bulunmaya, ziyaretler yapmaya devam edeceğiz.”


Destek paketleri esnafın mağduriyetini gidermedi

Destek paketleri esnafın mağduriyetini gidermedi

Destek paketleri esnafın mağduriyetini gidermedi

Destek paketleri esnafın mağduriyetini gidermedi

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.