Devlet Bahçeli: "İdam cezası iğrenç ve ilkel suçların işlenmesini caydırabilecektir"

Devlet Bahçeli: "İdam cezası iğrenç ve ilkel suçların işlenmesini caydırabilecektir"

​MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Türkiye’nin toplumsal dirliği, insan hak ve güvenliği, ilaveten hukuksal istikrar açısından İdam Cezası mutlaka gündeme alınmalıdır." ifadelerini kullandı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Artan çocuk ve kadın cinayetlerine dikkat çeken Bahçeli, "Acilen ve mutlaka yasal, idari, sosyolojik, psikolojik ve manevi tedbirlerin sırasıyla alınarak tatbik ve temin edilmesi gerekmektedir.Mesele insan onuruyla ilgilidir, can ve mal güvenliğiyle ilişkilidir." dedi.

"İdam cezası iğrenç ve ilkel suçların işlenmesini caydırabilecektir"

Kalıcı ve köklü önlemleri almanın ertelenemez bir mecburiyet olduğunu söyleyen Bahçeli, "İlk başta akla gelen ve makul bir şekilde tartışılmasında fayda bulunan cezai yaptırımların arttırılması, derinlikli ve tesirli hale getirilmesidir. Bu konuda “İdam Cezası”nın hukuk mevzuatımıza tekrar alınması iğrenç ve ilkel suçların işlenmesini caydırabilecektir." ifadelerini kullandı.

Dünya genelinde idam cezasını uygulayan ülke sayısının şu an itibariyle 56 olduğunu hatırlatan Bahçeli, idam cezasını adi suçlar için kaldıran ülke sayısının 8, bu cezayı kaldırmadığı halde uygulamada cezaların infaz edilmediği ülke sayısının da 28 olduğunu sözlerine ekledi.

"Bebek katilleri layık oldukları cezalara çarptırılmalı"

İdam cezasının Türkiye'de kaldırılışının sürecini anlatan Bahçeli, "Ancak Türkiye’nin toplumsal dirliği, insan hak ve güvenliği, ilaveten hukuksal istikrar açısından İdam Cezası mutlaka gündeme alınmalıdır. TBMM’nin 1 Ekim 2020 tarihinde açılmasıyla birlikte milletimizin haklı beklentisi muhterem vekillerinin mutabakatıyla çözüme kavuşturulmalı, bebek katilleri, sapıklar, alçaklar, tecavüzcüler layık oldukları cezalara çarptırılmalıdır." dedi.

"İdam cezasının uygulanmasında ölçülülük ilkesine bağlı kalınsın"

Bahçeli, "Milliyetçi Hareket Partisi İdam Cezası meraklısı değildir. Ne var ki korku sınırını geçen suç ve suçlularla mücadelenin başarıya ulaşabilmesi maksadıyla içinden geçtiğimiz süreçte başkaca bir yol ve seçenek olmadığı da nettir, nitekim alternatifsizdir. Türkiye tam bağımsız bir ülkedir. Karar ve iradesi üzerinde hiçbir gölgeyi kabul etmeyecektir. İdam cezasının uygulanmasında ölçülülük ilkesine bağlı kalarak, verilen cezanın işlenen suç ile denge ve orantısı kurulacak, şiddet ve dehşet selinin önü alınmış olacaktır." ifadelerine yer verdi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.