Devlet şiddete mi yönlendiriyor?

Devlet şiddete mi yönlendiriyor?

Gezi Parkı eylemleri ve devletin tutumunu değerlendiren Konya İnanç Özgürlükleri Platformu, şiddet içermeyen eylemlerin ciddiye alınmamasını eleştirdi.

KONYA - Konya İnanç Özgürlükleri Platformu 301. basın açıklamasını yaptı. Çarşı PTT önünde Muharrem Keskin tarafından okunan basın açıklamasında Gezi Parkı olayları ve devletin tutumu ele alındı.

 

"Gezi Parkı olaylarında da eylemciler sokaklara dökülüp, şiddete başvurarak, orayı burayı kırıp, çevreyi tahrip edince polisle çatışıp, meydanları işgal edince devlet onları da muhatap aldı. Onlar ile de görüşüyor, konuşuyor, meseleleri nasıl çözeceklerine birlikte karar veriyor" diyen Keskin, şiddet içermeyen eylemlerin ciddiye alınmamasını eleştirdi.

 

Keskin, "Müslüman halkın onlarca yıldır vermiş oldukları hak ve özgürlük mücadelesinde on milyonlarca imza, bir milyon kişinin katıldığı özgürlük için el ele eylemi, yüz binlerin bir araya gelerek yaptığı eylemler binlerce defa tekrar edilen orta ölçekli eylemler, onlarca şehirde yaklaşık beş yüz haftadır devam eden basın açıklamaları ve benzeri şiddete yönelmeyen hak taleplerini devletin ciddiye almayıp muhatap kabul etmemesinin sebepleri ne ola ki acaba…?

 

Devlet bu haklı ve meşru kitlenin istek ve taleplerini göz ardı ederek şiddete başvurmayan eylemlerini ciddiye almayarak onları muhatap kabul etmeyerek ve daha da önemlisi çözüm için hiçbir ciddi adım atmayarak bu kitleye hangi mesajı vermektedir? Yoksa devlet bize şunu mu demek istiyor: bizim sizleri muhatap alabilmemiz ve meselelerinizi çözmemiz için "şiddet"e baş vurmanız gerekir!!!"dedi. (Mehmet Eskin, İlyas Yavuz - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.