Devraldığımız 650 milyon borçtan 90 milyon ödeme yaptık

Devraldığımız 650 milyon borçtan 90 milyon ödeme yaptık

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, Belediyeyi 650 milyon ile borç aldıklarını hatırlatarak, yapılan çalışmaların dışında bu borçtan 90 milyon ödeme yaptıklarını söyledi.

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, Kızıltepe'de kamu kurum amirleri ile müdürleri, meslek odaları ile STK temsilcileri ve merkez mahalle muhtarları ile bir araya geldi.

İl genelinde bin kilometre sıcak asfalt yaptıklarını hatırlatan Yaman, 30'u Kızıltepe'de inşaatı devam etmekle birlikte 100 taziye evinin yapıldığını, 2018 yılında ihtiyaç durumuna göre 200 taziye evinin daha yapılacağını belirtti.

Toplantıya katılan oda ve STK temsilcileri ile muhtarların sorularını yanıtlayan Yaman, "Yapılan hizmetler, belediyenin mevcut bütçesiyle yapıldı. Belediyeye gelen para ve bütçe aynı miktar israf etmeden önem sırasına göre hizmet veriyoruz. Ayrıca 650 milyon lira borç ile devraldığımız belediyenin borçlarını yapılandırıp belediyeye gelen paradan hizmetin yanı sıra 90 milyon belediyenin borcunu ödedik." diye konuştu.

Asayişin sağlanmasına yönelik çalışmaların devam ettiğini vurgulayan Yaman, "Bunun sonucu da bölgeye yatırımlar artmaya başladı. Sağlanan huzur ve güven ortamı turizme de yansıdı. 4 ay süren turizm mevsiminin bu yıl daha uzun süreli olarak Mardin'e ve esnafa katkı sundu. Bunun 12 aya yayılması için çalışıyoruz." dedi.

Kızıltepe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ahmet Odabaş da sorulara verdiği yanıtlarda, ilçede başlatılan çalışmalar kapsamında 120 kilometre sıcak asfalt ve 120 kilometre sati kaplama yapıldığını belirterek, "Doğalgazın şehir merkezinde ulaştırılması için Mardin Üçyol'undan şehre doğru, eski hastane ve Şanlıurfa caddelerine birer ana hat çekilmesi için girişimde bulunduk. Yapılması için yanıt bekliyoruz. Kızıltepe Devlet Hastanesinde bulunan mevcut asansörlerin güvenli olmadığından dolayı kullanılmasına izin vermiyoruz. Yaptığımız girişimler sonucu hastanedeki tüm asansörler bu yıl yenileri ile değiştirilecek." dedi ve ödeneğinin de çıktığını söyledi.

İlçe Emniyet Müdürlüğü sosyal tesislerinde düzenlenen toplantıya; Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, Kızıltepe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ahmet Odabaş, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, İlçe Emniyet Müdürü Aykut Çetinkaya, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yusuf Kenan Topçu, İlçe Jandarma Komutanı Emrah Özdemir, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Az ve Kızıltepe meslek odalarının ve STK temsilcileri, merkez mahalle muhtarları ve kamu kurumlarının müdür ve amirleri katıldı.

Toplantının ardından yeni yapılan muhtarlar binasına geçerek Kaymakam Odabaş ile incelemelerde bulunan Yaman ve beraberindekiler, daha sonra esnaf ziyaretinde bulundular.

İLKHA





















Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.