DİB Başkanı Görmez Diyarbakır Ulu Camii'nde sabah namazı kıldıracak

DİB Başkanı Görmez Diyarbakır Ulu Camii'nde sabah namazı kıldıracak

Diyarbakır İl Müftüsü Burhan İşliyen, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in yarın Ulu Camii'nde sabah namazı kıldıracağını açıkladı.

Diyarbakır'ın İslam ordusu tarafından fethinin bin 379'uncu yıl dönümü münasebetiyle şehre gelen Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, yarın İslam'ın 5'inci harem-i şerifi olan Ulu Camii'nde sabah namazı kıldıracak.

Konu hakkında bilgilendirmelerde bulunan İl Müftüsü Burhan İşliyen, tüm Diyarbakırlıları sabah namazında Sur ilçesinde bulunan Ulu Camii'ne davet etti.

Diyarbakır'ın fethini çeşitli etkinliklerle kutladıklarını söyleyen İşliyen, "Bu etkinlikler içerisinde en önem verdiğimiz ve halkımızın katılımını özellikle istirham ettiğimiz etkinliğimiz pazar günü sabah namazı buluşmasıdır. Neden? Çünkü Peygamber Efendimiz 'Sabah namazının iki rekâtı dünya ve içindekilerden daha hayırlıdır.' buyuruyor. En hayırlı vakitte Diyanet İşleri Başkanımızla güzel bir mekânda, Ulu Camii'nde Diyarbakırlılarla buluşacağız. Hanımefendiler için caminin Şafiiler bölümünde yer ayrılacak inşallah. Camiye sığalım, sığmayalım, o vakitte caminin içerisine giremeyecek bile olsak havalar güzel, avluda namazımızı eda edelim. Çocuklarımız ve eşimizle birlikte el ele, kol kola, yürek yüreğe sabah namazında Ulu Camii'nde buluşalım." dedi. (M. Hüseyin Temel/Emrah Deniz-İLKHA)






 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.