'Dicle Nehri atık sulardan temizlendi'

'Dicle Nehri atık sulardan temizlendi'

Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu, kanalizasyon sularının aktığı Dicle Nehri'nin atık sulardan temizlendiğini söyledi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine bağlı DİSKİ ekipleri, Yenişehir ilçesi Üçkuyular, Aziziye ve Gürdoğan mahallelerinin bağlı olduğu 450 Evler Atıksu Terfi merkezindeki arızalar nedeniyle iki ayrı noktadan kanalizasyon sularının Dicle Nehrine akması üzerine harekete geçti.

Dicle Nehri'nin temizliğine ve korunması gerektiğine dikkat çeken Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu, "Dicle Nehri'ni atık sulardan temizleyip pis suların deşarjını sonlandırdık." dedi.

Güzeloğlu, "Dicle Nehri hem kentimiz hem ülkemiz hem de dünyamız için önemli ve hepimizin koruması gereken bir nimettir. Dicle Nehri, binlerce yıldır insanlığa ve medeniyetlere içme suyu vermiş ve doğaya can katmış bir nehirdir. Diyarbakır'ın ve birçok yerleşim yerinin içme suyu, sulama ve besin kaynağı Dicle Nehri'dir. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü, Dicle Nehri'ne ulaşan kanalizasyon atıklarını tespit etmiştir ve ekiplerimiz o bölgelerdeki kanalizasyon şebekelerinin bakım ve onarımlarını gerçekleştirmiştir. Diyarbakır'a daha temiz ve daha kaliteli su verme gayemiz ve gayretimiz sonucunda, Dicle Nehri'ni atık sulardan temizleyip pis suların deşarjını sonlandırdık." ifadelerini kullandı.

İLKHA


'Dicle Nehri atık sulardan temizlendi'

'Dicle Nehri atık sulardan temizlendi'

'Dicle Nehri atık sulardan temizlendi'

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.