Dicle Üniversitesi Hastanesinde Coronavirus aşısı uygulanmaya başladı

Dicle Üniversitesi Hastanesinde Coronavirus aşısı uygulanmaya başladı

​Sağlık Bakanlığının talimatıyla Çin’den getirilen Coronavirus aşılarının ilk etabının Sağlık çalışanlara uygulanması kapsamında Dicle Üniversitesi Hastanesinde görevli personellere aşı yapılmaya başlandı.

Cumhurbaşkanı ve Sağlık Bakanı başta olmak üzere sağlık çalışanlarına yapılan aşı uygulaması Dicle Üniversitesi Hastanesinde görevli personellere de uygulandı. Sağlık Bakanlığının önerileri doğrultusunda yakın zamanda vatandaşlara yönelik de aşı uygulaması başlatılacak.

Konuya ilişkin Dicle Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Akdağ yaptığı açıklamada, aşı uygulanmasının Coronavirusle mücadele etmenin en etkili yöntemlerinden biri olduğunu belirterek, "Aşı uygulaması için Kalp hastanemizde 15 aşı polikliniği açtık. Hedefimiz çok kısa bir sürede tüm sağlık çalışanlarımızı aşılattıktan sonra Sağlık Bakanlığının önerdiği şekilde vatandaşlarımıza da aşılama yapmak. Bu aşılama sayesinde Coronavirusle mücadelede etkili ve verimli bir sonuç alıp bir an önce normalleşme hedefimize sağlıklı bir şekilde ulaşmayı umuyorum." dedi. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.