Dicle Üniversitesi öğrencileri Gazze için yürüdü

Diyarbakır Dicle Üniversitesinde Bilge Gençlik Kulübü öğrencileri tarafından Gazze direnişine destek amaçlı yürüyüş yapıldı, basın açıklaması düzenlendi.

Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi yerleşkesinde toplanan öğrenciler, tekbir ve sloganlar eşliğinde Tıp Fakültesi önüne kadar yürüyüş yaptı. Tıp Fakültesi yerleşkesinde basın açıklaması düzenleyen öğrenciler, yapılan soykırım karşısında yetkililerin harekete geçmesi hususunda çağrıda bulundu.

Basın açıklamasını Bilge Gençlik Kulübü adına Mahmut Gergüs okudu.

"Sözün bittiği, acılarımızın kabardığı, öfkelerimizin bundan böyle dinmeyeceği bir yerdeyiz" ifadeleriyle başlayarak açıklamayı okuyan Gergüs, Gazze'de ölüm, vahşet ve soykırımın olduğunu, elektrik ve suların kesildiğini, Filistinli Müslümanların kendi kaderlerine bırakılmış durumda olduğunu söyledi.


"Ey Müslümanlar! kardeşlerimizin direnişine sahip çıkın"

Emperyalist güçleri arkasına alan işgal rejiminin masum çocukları ve anneleri tüm dünyanın gözleri önünde sebepsiz yere katlettiğini sözlerine ekleyen Gergüs, "Onların acısına derman olacak hastaneler dahi ölüm yuvasına dönmüş durumda. İslam alemi sessiz, Dünya sessiz, Sözde insan hakları savunucuları sessiz, kafalarını kuma gömmüş durumda. Ey Müslümanlar! siyonist terör şebekesi tarafından yıllardır adım adım işgal edilen Filistin topraklarına, o kutsal mekânda kardeşlerimizin direnişine sahip çıkın. Siyonist terör devleti israili dünyaya rezil eden ve ümmetin namusunu, şerefini korumayı üstlenen mücahitleri her alanda destekleyin, yalnız bırakmayın ve bu zulmü her yerde anlatın. Elimizden ne gelir demeyin." dedi.

"Ey Müslümanlar! Mescid-i Aksa ve onu koruyan Filistin halkı ümmetin namusudur, onurudur ve bizim kırmızı çizgimizdir" diyerek konuşmasını sürdüren Gergüs, şu ifadelere yer verdi:

"Dün olduğu gibi bugün de yarın da onlara sahip çıkacağız. Ancak bugün her zamankinden daha fazla yardıma ihtiyaçları var. 1948’den bugüne siyonist işgalci çetenin Filistin halkına ve topraklarına yönelik uyguladığı sistematik işgal ve katliam son safhadadır. Siyonist terör şebekesi yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze’de sivil yerleşim yerlerini aralıksız bombalayarak kelimenin tam anlamıyla soykırım gerçekleştiriyor. Bütün dünyanın gözü önünde yaşananların tek sorumlusu Filistin’i işgal eden, on binlerce kişiyi katleden, milyonlarca kişiyi sürgün eden, Mescid-i Aksa'ya defalarca alçakça saldırılar düzenleyen siyonist işgalci çetelerdir. Filistin halkına yapılan zülüm kabul edilemez."

"Ey İslam Devletleri'nin liderleri! tüm siyasi çıkarlarınızı bir tarafa bırakıp mücadelenizi ortaya koyun"

Siyonistlerin bu soykırımı katlanarak devam ederken ümmet olarak sorumlulukların yerine getirilmesi gerektiğine vurgu yapan Gergüs, "Müslüman devletler, hem askeri olarak hem ekonomik olarak bugün orada İslam'ın şerefini koruyan kardeşlerine destek vermelidir. Çünkü Kudüs sadece Filistinlilerin meselesi değil, kendisine Müslümanım diyen herkesin kutsal meselesidir. O vakit gün safları sıklaştırma, Mescid-i aksanın özgürlüğü adına mücadele veren mücahitlere destek verme, ümmet olarak yıllardır müslümanlara kan kusturan siyonistlere hadlerini bildirme günüdür." şeklinde konuştu.

Yöneticilere seslenen Gergüs, "Ey İslam Devletleri'nin liderleri! Kudüs, yüce Rabbimizin tüm Müslümanların olduğu gibi sizin de önünüze koyduğu bir imtihandır. Gelin ve tüm siyasi çıkarlarınızı bir tarafa bırakıp mücadelenizi ortaya koyun ve bu imtihanı geçin. Aksi halde vallahi bu zulmün vebali altında kalırsınız ve mahşerde hesabını çok ağır bir şekilde ödersiniz. Dolayısıyla bugün artık tüm İslam devletleri olarak bu sorumluluğu üstlenme zamanı gelmiştir." ifadelerini kullandı.

Gergüs, "Tüm çıkarlarınızı bir tarafa bırakıp Kudüs için birleşin ve tüm imkanlarınızı seferber edin! Unutmayın sizler hakkı savunanlarsınız, hak daima sizin yanınızda olacaktır ve biliniz ki Rabbimiz seferi bizlere farz kılmıştır. Zafer onun takdirine ve bizlerin çabasına kalmıştır. Rabbimiz ümmetin izzeti için mücadele eden mücahitlerimize yardım eylesin, Bedir'de olduğu gibi onlara görünmeyen ordularını göndersin, onları düşmana karşı muhafaza eylesin." diye belirtti. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.