Dicle Üniversitesi öğrencileri Malezya’da

Dicle Üniversitesi öğrencileri Malezya’da

​Dicle Üniversitesinden 15 İlahiyat Fakültesi öğrencisi "Kısa Süreli Öğrenci Değişim Programı" kapsamında Malezya'ya gitti.

Dicle Üniversitesi, Türkiye-Malezya yükseköğretim işbirliği alanına önemli katkılarda bulunmaya başladı. 2018 yılında Malezya'nın en köklü üniversitelerinden biri olan University of Malaya ile Erasmus+ çerçevesinde mühendislik alanında başlayan akademik personel ve öğrenci değişimine dayalı işbirliği, Kısa Süreli Öğrenci Değişim Programları önemli bir aşamaya geldi.

2019 yılı şubat ayı içerisinde University of Malaya'dan Dicle Üniversitesine "Türkiye'de İslam Eğitim Tarihi Bilgi Arayışı Serüveni / Islamic Educational History Knowledge-Seeking Adventure in Turkey" temalı 29 Malezyalı öğrencinin 15 günlük ziyareti ile devam eden ikili ilişkiler, 2019 Ağustos ayında University of Malaya bünyesindeki İslam Araştırmaları Akademisinin daveti ile Dicle Üniversitesinden 15 İlahiyat Fakültesi öğrencisinin Kısa Süreli Öğrenci Değişim Programı ile Malezya'ya gitmesiyle iyice pekişti.

Dicle Üniversitesi öğrencileri program süresince; Malezya'da İslam Eğitimi, Malezya'ya Giriş: Çok Kültürlü Bir Millet, Malezya'daki Dinler, Malezya'da İslam Turizmi, Malezya Üniversitelerinde Kur'an ve Arapça konulu seminerlerin yanında 15 gün boyunca başlangıç seviyesinde Malayca derslere katıldılar.

Öğrenciler, program çerçevesinde Kuala Lumpur'daki; Camileri, Jakim’i (Malezya Din İşleri Kurumunu), Merkezi Kütüphaneyi, Asya Sanat Müzesini, Budha Tapınağı'nı, Tekstil Müzesini, Federal Bölge Müftülüğünü ve Botanik Bahçesini yerinde görme imkanı buldular. Türkiye'nin Kuala Lumpur Büyükelçiliğince de kabul edilen öğrenciler, yetkililerle Malezya hakkında edindikleri izlenimleri ve programdan duydukları memnuniyeti paylaştılar. Öğrencilerin Kurban Bayramı’nı Malezya'da idrak etmeleri de bu ülkedeki İslami gelenekleri yerinde görmeleri açısından oldukça heyecan vericiydi. 16 Ağustos Cuma günü Academy of Islamic Studies tarafından Dicle Üniversitesi öğrencilerine sertifikaların takdim edilmesi ile program sona erdi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler