​Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesinde biyomedikal birimi açıldı

​Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesinde biyomedikal birimi açıldı

​Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri bünyesinde yeniden dizayn edilen biyomedikal biriminin açıldı.

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri bünyesinde yeniden dizayn edilen biyomedikal biriminin açılışı yapıldı.

Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Dicle Üniversitesi Rektör Talip Gül, bir yıl içerisinde biyomedikal hizmetlerinden 6 milyon 771 bin 920 lira kâr ettiklerini söyledi.

Biyomedikal ünitesini hizmete soktuklarını belirten Gül, bu medikal hizmetleri ile hem hastanedeki hizmetlerin aksamaması sağlandığını belirtti.

Gül, “Bugün hastanemizin biyomedikal ünitesini açmış bulunmaktayız. Biyomedikal ünite hastanemizdeki tüm cihazlara hizmet veren bir ünitedir. Geçmiş yıllarda hastanemizdeki bu cihazların bakım ve onarımı hizmet alım yoluyla başka firmalara verilmekteydi. Biz yönetime geldikten sonra Ali Kemal hocamızın başkanlığında böyle bir fikir oluştu. Biyomedikal ünitemizi kendimiz kuralım ve hastanemizde tüm cihazların bakımını oranımını tekrar hizmete katılımı kendimiz yapalım diye bir karar aldık. O karar doğrultusunda hasta yönetimimiz iyi bir çalışan yaptı.” dedi.

Bu sene içerisinde biyomedikal hizmetlerinde 6 milyon 771 bin 920 lira kâr ettiklerini söyleyen Gül şunları söyledi:

“Bu çalışma sonucunda biyomedikal ünitesini hizmete soktular. Bu medikal hizmetleri ile hem hastanedeki hizmetlerin aksamaması sağlanmamaktadır. Hem de hastanemiz döner sermayesinde dış firmalara verilen para miktarı çok azalmıştır. Ali Kemal hocamın bana verdiği dosyaya göre bu sene içerisinde biyomedikal hizmetlerinde 6 milyon 771 bin 920 lira kâr ettik. Biz bu üniteyi açmasaydık 6 milyon 771 bin 920 lira dışardaki firmalara verilecekti.  Kendi dışardan aldığımız hizmet bir olmamaktadır. Benim aldığım duyumlara göre dışardan yaptığımızda çok fahiş fiyatlarla oluyor. Geçmiş yıllarda hep böyle oluyor. Ama çok cüzi masraflarla bu işi hal etmektedir.”

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler