Dicle Üniversitesinde Arap edebiyatı ele alındı

Dicle Üniversitesinde Arap edebiyatı ele alındı

Diyarbakır Genç Memur-Sen ve Şark Topluluğu tarafından Dicle Üniversitesinde "Arap Edebiyatının Tarihi Serüveni" konulu bir program düzenlendi.

Diyarbakır Genç Memur-Sen ve Şark Topluluğu tarafından Dicle Üniversitesi İlahiyat Konferans salonunda "Arap Edebiyatının Tarihi Serüveni" konulu program düzenlendi.

Konferans açılışında kısa bir konuşma yapan Genç Memur-Sen Diyarbakır İl Başkanı Yusuf Güzel, amaçlarının gençlerin, kültür, sanat, edebiyat, bilim ve siyaset alanlarında üst düzey bilgi birikimine sahip olmasını olduğunu belirtti.

Daha sonra Arap Edebiyatının tarihiyle ilgili konuşma yapan Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Doç. Dr. Mustafa Öncü, "İslamî döneminde Arap edebiyatı bir başka mecraya giriyor. O dönemde Peygamber Efendimizin gelmesinden önce cahiliye döneminde yaşayan ve İslami dönemi gören sahabe şairler var. Peygamberin şairleri diye meşhur şairler, Hasan Bin Sabit (R.A), Ka’b Bin Malik ve Abdullah Bin Revaha, Kab Bin Züheyr’de İslami dönem şairlerdendir."  ifadelerini kullandı

İran asıllı şair Beşşar bin Bürd'ün vefatıyla beraber eski Arap edebiyatı ihtişamının bittiğinin varsayıldığını belirten Öncü, Arap, Kürt ve Türk edebiyatlarının Fransız ihtilalinin getirdiği akımın ve kavramlarının peşinden sürüklendiklerini savundu.

İLKHA





Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.