Dicle Üniversitesinde Eczacılık Günü etkinlikleri düzenlendi

Dicle Üniversitesinde Eczacılık Günü etkinlikleri düzenlendi

Dicle Üniversitesinde 14 Mayıs Eczacılık Günü etkinliği ve önlük giyme töreni düzenlendi.

Dicle Üniversitesi Eczacılık Fakültesi tarafından 14 Mayıs Eczacılık Günü etkinliği ve önlük giyme töreni düzenlendi.

D.Ü. Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilen programın açılış konuşmasını yapan Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Meral Erdinç, eczacının aldığı kapsamlı eğitimle, ilacın üretiminden hastaya sunulmasına kadar geçen süreçte önemli görev ve sorumluluklar üstlendiğini belirtti. Verilen eğitimde mezuniyet sonrası mesleklerini her alanda başarılı bir şekilde icra edecek donanımlı eczacılar yetiştirme gayreti içerisinde olduklarını ifade ederek tüm eczacıların ve eczacı adayı olan öğrencilerin 14 Mayıs Eczacılık Gününü kutladı.   

Eczacılığın 180. yılını kutladıklarını vurgulayan Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talip Gül, "Başlangıç döneminden bugüne bilimsel eczacılığın üretim laboratuvarı vasfındaki eczacılık, bugün yüksek teknoloji ile üretilmiş ilaç dönemine doğru bir gelişme gösterdi. Tüm meslekler gibi eczacılığın da hızlı bir dönüşüm geçirdiği bir dönem yaşanıyor. Eczacılık mesleğine ne kadar çok önem verirsek toplumumuz açısından o kadar fayda sağlarız." dedi.

Eczacılık Fakültesi Farmakognozim Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Öğretim Üyesi Hasan Şahin "Eczacılık Tarihi ve 14 Mayıs" konulu bir sunum yaptı.

Konuşmaların ardından 1,2,3,4 ve 5'ci sınıf dönem birincilerine başarı belgesi takdim edildi. Program, birinci sınıf öğrencilerinin, mesleklerine ilk adımın simgesi olan beyaz önlükleri giymelerinin ardından sona erdi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler