Dicle Üniversitesi’nde karma sergi açıldı video

Dicle Üniversitesi’nde karma sergi açıldı video

Dicle Üniversitesi (DÜ) Rektörlüğü tarafından, yaklaşık 500 eserin yer aldığı karma sergi açıldı.

Dicle Üniversitesi (DÜ)Rektörlüğü tarafından, ‘Hep Beraber Sanat’ adlı serginin açılışı gerçekleştirildi.

Üniversitenin kongre merkezinde yer alan serginin açılışına Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, DÜ Rektörü Ayşegül Jale Saraç, DÜ Rektör Yardımcısı Sabri Eyigün, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.

Sergide, seramik heykel kutu çalışmaları, yağlı boya, ebru, hat çalışmaları ve diğer alanlarda yapılmış yaklaşık 500 eser yer alıyor.

Açılış sonrası basın mensuplarına açıklama yapan Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, kültür ve sanatın, bir toplumun olmazsa olmaz değerlerinden olduğunu belirterek, “Rektörlüğümüzün organizasyonuyla burada sergi gerçekleştiriliyor. Diyarbakır’da kültür ve sanatın izlerini burada görüyoruz. Diyarbakır’da sanata ilgi çekmek bakımından önemli bir faaliyet.” dedi.

Serginin bir hafta boyunca ziyaretçilere açık olacağı belirtildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.