Dicle Üniversitesinde pedallar Filistin için çevrildi

Dicle Üniversitesi akademisyen ve kulüp öğrencileri, Gazze'de gerçekleştirilen katliam ve soykırıma dikkat çekmek amacıyla bisiklet turu düzenledi.

Dicle üniversitesi iktisadi ve idari bilimler fakültesi önünde üniversitenin akademik personeli ve bazı kulüp öğrencilerinin katılımıyla başlayan bisiklet turunun ilk durağı Hazreti Süleyman camii yerleşkesi oldu.

Hazreti Süleyman camii yerleşkesinde verilen kısa bir molanın ardından 5 haremi şerif olan tarihi ulu camine doğru pedal çeviren kitle, cami önünde basın açıklaması yaptı.

Yapılan basın açıklamasını Doç.Dr. Zakir Elçiçek okudu.

Tam 82 gündür işgal rejimi tarafından Gazze'ye yönelik saldırıların devam ettiğini belirten Elçiçek, "Bu 82 günde yaklaşık 21 bin masum insan katledildi, bunların 9 bine yakını çocuk ve bebek. Dünya devletleri bunu izliyor, Amerika ve bazı Avrupa ülkeleri bütün güçleriyle bu ölüme destek veriyor. Bu ölüm kampanyasına sadece devletler değil insanlıktan nasibini almamış dünya çapındaki bazı marka şirketleri de açıktan destek vermekten utanmamaktadır." dedi.

"Bu zor günler geçtiğinde kimin nerde durduğunu, nasıl bir tutum sergilediğini tarih ve insanlık vicdanı unutmayacaktır"

İnsanlık onurunu korumanın gereği olarak dünyanın dört bir yanında insanların bu katliama seslerinin ve güçlerinin yettiği ölçüde destek vermekte olduğunun altını çizen Elçiçek, "Şunu herkes bilmeli ki dünya insan olmak ya da olmamak gibi bir dönüm noktasından geçmektedir. Tarihte okuduğumuz bütün vahşet olay, hikâye ve efsaneler bugün bütün insanlığın gözü önünde pervasızca sahnelenmektedir. Geçmişte yapılan katliamlardan insanlığın büyük bir kısmı yıllar, yüzyıllar sonra haberdar olmuş ve belki bu yönüyle insanlık bir mazerete sahip olabilir ama bugün teknolojinin gelişmesiyle birlikte maalesef bu katliam ve soykırım, bu insan onurunun her yönüyle zedelendiği vahşice tutum, hatta sadece dirilere değil ölülere ve mezarlara bile yapılan akıl almaz insanlık dışı tutumlar canlı yayında bütün dünyanın gözü önünde pervasızca yapılmaktadır." ifadelerini kullandı.

Bunun bir dönüm noktası olduğuna vurgu yapan Elçiçek, "Bu konuda orta yol yoktur. Sessiz kalmak da vahşete ve insanlık onuruna dolaylı bir destektir. Bu zor günler geçtiğinde kimin nerde durduğunu, nasıl bir tutum sergilediğini tarih ve insanlık vicdanı unutmayacaktır. Bugün burada bulunmak hasebiyle bizler sessiz kalmamayı tercih ediyor ve avazımızın çıktığı kadar bağırmak istiyoruz 'yaşasın Filistin, yaşasın Gazze, yaşasın insanlık onurunu bütün dünya adına mallarıyla, kanlarıyla, canlarıyla koruyan şerefli Filistin ve Gazze halkı' diyoruz." şeklinde konuştu.

"Allah'ın mutlak va'di var, Kudüs düşmeyecek"

Elçiçek, "'İnsanlık onuru katledilirken siz neredeydiniz ve ne yapıyordunuz' diye sorulduğunda tarih sayfalarında yüzümüze tükürükler gelmemesi için; biz hiç olmazsa susmadık, o vahşilerin mallarını boykot ettik, bu katliamı herkese duyurmaya çalıştık, Filistin'de her türlü eziyete maruz kalan kardeşlerimizin acısını hissetmeye çalıştık, aklımızdan ve dilimizden Gazze sözcüklerini düşürmedik, karınca misali safımızı belli ettik; Dicle Üniversitesi öğrencileri, hocaları, çalışanları, sivil toplum kuruluşları, Diyarbakır'ın hamiyetli ve vicdanlı evlatları olarak susmadık, dert ettik çabaladık diyeceğiz." diye belirtti.

Filistin zaferinin yakın olduğu mesajını veren Elçiçek, "Filistinli kardeşlerimizin bu mücadeleden muzaffer çıkacakları güneşin yarın doğması katiyetinde kesindir, buna tüm kalbimizle inanacağız. Çünkü Allah'ın mutlak va'di var, Kudüs düşmeyecek inşallah. Gazze başta olmak üzere Filistinde şehid olan tüm kardeşlerimizin şehadetini tebrik ediyor, bu şerefli mücadelede yaralanan, zarar gören tüm kardeşlerimize sabır, selamet, şifa ve dayanma gücü nasip etmesini temenni ediyoruz." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.