Dicle'de Patlama: 1 ölü, 26 yaralı

Dicle'de Patlama: 1 ölü, 26 yaralı

Dicle Jandarma Komutanlığına bombalı araçla saldırı düzenlendi. 1 asker hayatını kaybetti, 26 kişi yaralandı.

Dicle ilçesinde, PKK'liler tarafından İlçe Jandarma Komutanlığına bombalı araçla saldırı yapıldı. Alınan bilgilere göre saldırıda 1 uzman çavuş hayatını kaybetti, 26 kişi de yaralandı.

Saat 21.45 sıralarında Dicle İlçe Jandarma Komutanlığı'na saldırı düzenlendi. Bombalı aracın nöbetçi askerler tarafından fark edilerek ateş açılması üzerine araç patlatıldı.

Saldırıda ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan askerlerden biri yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Asker ailelerinin de içinde bulunduğu toplam 26 kişi yaralandı.

Olay sonrası bölgeye takviyeye giden polis aracına da saldırı yapıldı. Hani İlçe Emniyet Amiri ve 2 polis ile bir  kadın hakimin yaralandığı öğrenildi.

Saldırı sonrasında ilçede elektrikler kesilirken, saldırganlarla güvenlik güçleri arasında çatışma çıktığı belirtiliyor.

Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada ise, "01 Mayıs 2016 Pazar günü saat 21.40 sularında, kışla içinde lojmanların da bulunduğu Diyarbakır-Dicle İlçe Jandarma Komutanlığı nizamiyesi önünde bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce patlayıcı madde yüklü bir aracın patlatılması sonucunda, bir kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 20 kahraman silah arkadaşımız ve onların üç yakını yaralanmıştır. Yaralılar derhal hastaneye sevk edilmiş olup tedavilerine devam edilmektedir" denildi.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.