Dicleli İmam Hatip Öğrencilerinin Servis Sıkıntısı

Dicleli İmam Hatip Öğrencilerinin Servis Sıkıntısı

Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde bu yıl açılan İmam Hatip'te okuyan ve çoğunluğu çevre köylerden gelen öğrencilerin, basit sebeplerle servise alınmadığı, alınanların ise okuldan uzak yerlere bırakıldıkları ileri sürüldü.

DİYARBAKIR - Birçok yerde olduğu gibi Dicle ilçesinde İmam Hatip okulunun açılması ilçe halkını sevindirirken, yaşanan sıkıntıların şimdiden çok sayıda öğrencinin okulu bırakmasına neden olduğu iddia edildi.

 

Okulun birçok sorunun yanı sıra çoğunluğu çevre köylerden gelen öğrencilerin, basit sebeplerle servise alınmadığı, alınanların ise okulun güzergahta olmamasından dolayı uzak yerlere bırakıldıkları ileri sürüldü.

 

İmam Hatip okulunun açılmasından dolayı çevre köylerden çok sayıda kız öğrencinin okula başladığı öğrenilirken, çok sayıda öğrencinin yaşanan sorunlardan dolayı şimdiden okula gelmedikleri belirtildi. Birçok veli ise, yaşanan sıkıntının giderilmemesi durumunda çocuklarını okuldan alacaklarını söyledi.

 

Yaşadıkları sıkıntıları dile getiren öğrenciler de, sorunların kısa zamanda giderilmesi ve diğer okullarda okuyan öğrenciler gibi sıkıntısız olarak okula gelmek istediklerini ifade etti.

 

Konuyla ilgili olarak görüştüğümüz ilçe Kaymakamı, okulun yeni açılmış olmasından dolayı taşımada sıkıntı yaşandığını belirterek, sorunların milli eğitim müdürlüğüne bildirildiğini ve kısa zamanda düzeltileceğini kaydetti. (Ferhat Alparslan - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.