Diğer canlıların zarar görmemesi için elle balık tutuyorlar

Diğer canlıların zarar görmemesi için elle balık tutuyorlar

​Bingöl’ün Karlıova ilçesine bağlı Kilisek köyünde yaşayan köylüler, akarsularda yaşayan diğer canlıların zarar görmemesi için elle balık avlıyorlar.

Karlıova'nın Kilisek köyü sakinleri, akarsularda yaşayan diğer canlıların zarar görmemesi için, köyde geçen dereye giderek elleriyle balık yakalamaya çalışıyorlar.

Balıkları daha rahat yakalamak için ellerine çorap geçiren köy sakinleri, yakaladıkları balıkları yerinde pişirip taze bir şekilde yiyorlar.

Sezonun açılmasıyla birlikte köyün gençleri olarak balık avlamaya geldiklerini söyleyen Rojhat Nuri Temiz, suda bulunan diğer canlıların zarar görmemesine çok dikkat ettiklerini söyledi.

Temiz, "Akarsuyun içinde bulunan büyük taşların altına elimizi koyarak balık tutuyoruz. Bu şekilde elimizi taşın altına koyduğumuzda büyük ve küçük balığı seçebiliyoruz. Fazla balık avlamakta gözümüz yok, sadece kendimize yetecek kadar balık avladıktan sonra sudan çıkıyoruz ve tuttuğumuz balıkları hemen yerinde kızartıp yiyerek piknik yapıyoruz." dedi.

Bazı vatandaşların ağ ve jeneratörle balık tuttuğunu bunun da sudaki diğer canlılara zarar verdiğini söyleyen Temiz, "Bu resmen bir katliamdır ve böyle devam ederlerse yakında bu sularda hiç balık kalmaz. Balık avlamaya gelenlerin bilinçli avlanmaları lazım, eğer bizim gibi elle balık tutarlarsa hem daha zevkli olur ve böylece suda bulunan diğer hayvanlar zarar görmez.” dedi.

İLKHA








 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.