DİHA'nın haberine köy imamından yalanlama

DİHA'nın haberine köy imamından yalanlama

Dicle Haber Ajansı (DİHA)'nın çarpıtma haberine ilk tepki ismi geçen imamdan geldi. Böyle bir olayın yaşanmadığını söyleyen İmam Muhammet Nesim, yapılan haberin art niyetli olduğunu söyledi.

VAN  - "Van'ın Saray ilçesine bağlı Keklikdüzü (Gembol) köyünde, Kürtçe dua edip, vaaz veren imama, Hür Dava Partisi üyesi bir kişi saldırdı" iddiasıyla Dicle Haber Ajansında yayınlanan habere, köy imamı Muhammet Nesim'den tepki geldi.

 

"Haberde geçen tartışmanın hiçbir zaman yaşanmadı"

Konu ile ilgili olarak İlke Haber Ajansını arayarak açıklamalarda bulunan Nesim, haberde geçen tartışmanın hiçbir zaman yaşanmadığını, yayınlanan bu haberi yapanların kendilerine alenen iftira ettiklerini söyleyerek olaya tepki gösterdi.

 

"Bu haber tamamıyla art niyetli ve kasıtlı yapılmış bir haberdir"

Nesim, "ben Kürtçe vaaz verdiğim için, yada Kürtçe dua ettiğim için bu güne kadar bana kimse saldırmamış. Evet söz konusu gün bir arkadaşla küçük bir tartışmamız oldu. Ancak ismi üzerinde tartışma. Bu insanlar her tartışmayı böylesine haber mi yapıyorlar?  Ya da bu insanlar hiç mi tartışmıyorlar? Her kes farklı düşünebilir fikrini söyleyebilir. Bu haber tamamıyla art niyetli ve kasıtlı yapılmış bir haberdir. Hem, tartıştığım kişinin HÜDA PAR'lı olduğuna yönelik herhangi bir söylemim de yok. Adamın böyle bir durumu var mı yok mu onu da bilmiyorum." ifadelerini kullanarak tepki gösterdi.

"Haberi yapanda bize sormadan bu haberi yapmıştır"

DİHA'nın haberinde geçen  "Sen nasıl Kürtçe vaaz verir, dua okursun" diyerek, imam Nesim'e hakaret eden Karaer, ardından imama saldırarak, boğazını sıkıp boğmaya çalıştı." ifadesinin bütünüyle yalan olduğunu ve kimsenin kendisine böyle bir saldırıda bulunmadığını söyleyen Nesim, " böylesi küçük bir tartışmanın büyütülerek farklı taraflara çekilmesi doğru bir davranış değildir. Bunu tasvip etmem de mümkün değildir. Bu, olsa olsa orada bulunan art niyetli birinin olayı çarpıtarak dışarı aktarmasıdır. Tabi haberi yapanda bize sormadan bu haberi yapmıştır." dedi. (İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.