Din görevlilerimizin misyonları bütünleştirici olmaktır

Din görevlilerimizin misyonları bütünleştirici olmaktır

​Diyanet Birlik-SenSiirt İl Başkanı Refik İzgi, din görevlilerinin misyonlarının, toplumun birliği ve beraberliği için çaba göstermek, irşat dilini kullanarak bütünleştirici olmak olduğunu söyledi.

Diyanet Birlik-Sen  Siirt İl Başkanı Refik İzgi, 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan Camiler ve Din görevlileri haftası nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Din görevlilerinin asli görevlerinin toplumu dinî konuda aydınlatmak olduğunu belirten İzgi, camilerin din görevlisiyle hayat bulduğunu belirtti.

İzgi, "Camilerin ziyneti ve süsü, çinileri, avizeleri, halıları, mermerleri değil, insanları hak hakikat yoluna davet eden, din gönüllüleri ve din görevlileridir. Din görevlilerimizin misyonları, toplumun birliği ve beraberliği için çaba göstermek, irşat dilini kullanarak bütünleştirici olan bu hizmeti her türlü olumsuzluğa rağmen seve seve yerine getirmektedir." dedi.

Din görevlilerinin çalışma şartları ortaya konması, değerlendirilmesi, tartışılması ve sorunlarına çözüm aranması gerektiğini belirten İzgi, şu önerilerde bulundu:

"Din görevlisinin daha verimli, daha huzurlu görev yapması için, Başkanlığımız uygulamada sıkıntı çıkaran  yönetmeliklerde Diyanet çalışanlarını rahatlatıcı bir düzenlemeye gitmelidir.

Diyanet idarecileri, özellikle müftülerimiz, Caminin içinde avizeye çiniye verdiği önemi Din görevlisine vermelidir.

Din Görevlisinin moral ve motivasyonunu artırmaya yönelik zaman kaybetmeden adımlar atılmalıdır.

Din Görevlisine yapılan idari ve siyasi ve sendikal baskılar bu haftada mutlaka konuşulmalıdır.

Camiler para toplama merkezi olmaktan, Din görevlileri de para toplama memuru olmaktan kurtarılmalı, toplanılan paralar da israfa ve harama bulaşmadan kullanılmalıdır.

Din Görevlileri, özellikle bayan Kuran Kursu hocaları, muhtarlar ve camii dernek başkanlarının karşısında korunmalı ve onların baskısından kurtarılmalıdır.

En ücra köylerde görev yapan Din görevlisinin lojman problemi mutlaka çözülmelidir.

Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde 4/B Sözleşmeli olarak istihdam edilen 30 bine yakın Sözleşmeli personelin mağduriyeti giderilmeli  ve bu hocalarımız kadroya geçirilmelidir.

Geçici Görev yapan Kuran Kursu Hocalarımızın Sürekli ertelenen özlük ve mali hakları bir an önce  düzeltilmelidir."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.