Din görevlilerine yönelik aşağılayıcı programlara tepkiler devam ediyor

Din görevlilerine yönelik aşağılayıcı programlara tepkiler devam ediyor

​Diyanet-Sen Malatya Şube Başkanı Mehmet Engin, toplumda özel bir saygınlığı gerektiren İmam-Hatiplik gibi bir makamın espri amaçlı da olsa yalancı, sözde sanatçı tipler tarafından kullanılıyor olması kabul edilebilir bir durum olmadığını söyledi.

Diyanet-Sen Malatya Şube Başkanlığı, özel bir TV programında İslami değerlere yapılan hakaretlerle ilgili sendika binasında basın açıklaması düzenledi.

Basın açıklamasını okuyan Diyanet-Sen Malatya Şube Başkanı Mehmet Engin, dizilerin ve TV programlarının özellikle çocukların ve gençlerin karakterindeki etkileri bilinen bir gerçek olduğuna dikkat çekti.  Onlara olumlu örnek alabilecekleri karakterler sunma yerine, yalan söylemeyi normal sayan, insanları aldatan, gayri ahlaki ilişkiler içinde yaşayan modeller sunarak geleceği kararttıklarını söyleyen Engin, RTÜK'ü bu tür dizi ve programlar konusunda gerekli işlemleri yapmaya davet ettiklerini belirtti. 

Engin, "TV'de yayınlanan bir show programında yalanlarını ört bas etmek isteyen sözde sanatçı tiplerin İmam- Hatip kılığına girerek 'Sarığımızı cübbemizi rahat bırakın' sözde esprilerinizi yalanlarınızı maskelemek için cübbemizi sarığımızı kullanmayın. Toplumda özel bir saygınlığı gerektiren İmam-Hatiplik gibi bir makamın espri amaçlı da olsa yalancı, sözde sanatçı tipler tarafından kullanılıyor olması ve imamlık gibi son derece hassas Peygamber mesleğinin birkaç davranış modeli ile idare edilebilecek bir meslek olarak gösterilmesi kabul edilebilir bir durum değildir. Senaryo gereği birçok meslek, rol icabı oynayabilecekken İmam- Hatipliğin seçilmesini de tesadüfî görmüyoruz. İmam- Hatiplik, mesleğin ötesinde bir duruş meselesidir ve halkımız bu duruşu gayet iyi bilmektedir." dedi.

Söz konusu show programının tekrar tekrar yayınlanmasının, imamları ve halkı rahatsız ettiğine vurgu yapan Engin, "Dizilerin ve TV programlarının özellikle çocukların ve gençlerin karakterindeki etkileri bilinen bir gerçektir. Onlara olumlu örnek alabilecekleri karakterler sunma yerine, yalan söylemeyi normal sayan, insanları aldatan, gayri ahlaki ilişkiler içinde yaşayan modeller sunmak kendi ellerimizle geleceğimizi karartmaktır. RTÜK'ü bu tür dizi ve programlar konusunda gerekli işlemleri yapmaya davet ediyoruz." diyerek çağrıda bulundu.

Medyanın yıllarca Müslümanların ve onların önderi konumundaki İmam-Hatipler konusunda olumsuz bir imaj oluşturmak için elinden geleni yaptığını hatırlatan Engin şöyle devam etti:

"Maalesef bu olumsuz durum son yıllarda biraz düzelme gösterse de zaman zaman format değiştirerek yine karşımıza çıkmaktadır. Kalabalık kitlelere hitap eden TV kanallarının, bu konuda çok daha seçici ve bilinçli hareket etmesi gerekmektedir. Toplumu dini konularda aydınlatmak, bilgilendirmek ve toplumun huzur ve mutluluğu için gece gündüz demeden koşturan, emek veren din gönüllülerimize yönelik bu tür aşağılayıcı ve küçük düşürücü sözde komedi programlarına yönelik uygulamalara son verilmesi için TV yöneticilerini ve RTÜK'ü daha duyarlı olmaya davet ediyoruz. Diyanet-Sen olarak ülkemizin yüzde 99'unun Müslüman olduğu ve Müslümanların önderleri liderleri konumundaki din görevlilerimizin hiçbir şekilde komedi, show vb. programlara alet edilmemesi, dini konularda hassas davranılması, din adamlarımıza saygı gösterilmesi konusunda hassasiyet gösterilmesini istiyoruz."

İLKHA


Din görevlilerine yönelik aşağılayıcı programlara tepkiler devam ediyor

Din görevlilerine yönelik aşağılayıcı programlara tepkiler devam ediyor

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.