Dinç: Dürümlü katliamını gerçekleştiren zihniyetin yaptığı ihanet unutulmayacak

Dinç: Dürümlü katliamını gerçekleştiren zihniyetin yaptığı ihanet unutulmayacak

Katliamın 6'ncı yıldönümü münasebetiyle Sur ilçesine bağlı Dürümlü mezrasını ziyaret eden HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Faruk Dinç, söz konusu zihniyetin Kürdlere acı, kan ve gözyaşından başka bir şey vermediğini söyledi.

Diyarbakır'ın Dürümlü mezrasında, 12 Mayıs 2016 yılında PKK'nin tonlarca patlayıcı yüklü kamyonu infilak ettirmesi sonucunda 16 kişinin hayatını kaybettiği katliamın acısı ilk günkü gibi tazeliğini koruyor.

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Faruk Dinç ve beraberindeki heyet, Dürümlü katliamında hayatını kaybedenlerin ailelerini ziyaret ederek başsağlığı dileklerini iletti ve kabristanda Fatiha okudu.

Ziyaretin ardından bir konuşma yapan Dinç, "Kürdlere ihanet eden, katleden ve Kürdlerin kalbine batan bir hançer olan bu zihniyeti lanetliyorum." dedi.

Dinç, "12 Mayıs 2016 tarihinde Sur ilçemize bağlı Dürümlü mezrasında 15 ton patlayıcı bulunan bir kamyon patlatıldı. Bu patlamada 16 vatandaşımız, 16 canımız yüreğimizden koptu. Bu vesilesiyle buraya geldik, acılı aileleri ziyaret ettik. 6 yıl değil, bin yıl da geçse bu zihniyetin Kürdlere yaptığı ihanet unutulmayacak, Kürdler onları mahkûm edecektir inşallah. Çünkü bu zihniyet Kürdlere acı, kan ve gözyaşından başka bir şey vermemiştir. Kürdlere ihanet eden, katleden ve Kürdlerin kalbine batan bir hançer olan bu zihniyeti lanetliyorum. Bu zihniyet sadece Kürdleri değil, aslında tüm insanlığın göğsüne batmış bir hançerdir. Tekrardan bu patlamada vefat edenlere Allah'tan rahmet diliyorum, katillerini de her daim lanetliyoruz ve lanetlemeye devam edeceğiz. Onlara başsağlığı diyorum, Rabbim onlara sabırlar versin." ifadelerini kullandı.

Hatırlanacağı üzere 12 Mayıs 2016 tarihinde, Sur ilçesinin Sarıkamış Mahallesi'ne bağlı Dürümlü (Baqews) mezrasında PKK'ye ait 15 ton bomba yüklü kamyonun infilak ettirilmesi sonucu, orada bulunan Tanışık (Herbecın) köyünden 16 kişi hayatını kaybetmiş, 23 kişi de yaralanmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.