Dindar nesil herhalde İstanbul Sözleşmesi ile gelmeyecek

Dindar nesil herhalde İstanbul Sözleşmesi ile gelmeyecek

İlahiyatçı-Yazar Abdurrahman Dilipak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Dindar nesil" söylemine atıfta bulunarak, "İstanbul Sözleşmesi" nedeniyle dindar neslin yetişmeyeceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Dindar Bir Nesil" söylemine atıfta bulunan İlahiyatçı-Yazar Abdurrahman Dilipak, "Dindar nesil herhalde İstanbul Sözleşmesiyle gelmeyecek. İstanbul Sözleşmesi'nin Türkiye’deki en büyük savunucusu da KADEM’dir." dedi.

Bir dizi konferanslarda bulunmak üzere Bitlis’e gelen İlahiyatçı-Yazar Abdurrahman Dilipak, İLKHA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

İstanbul Sözleşmesi nedeniyle dindar bir neslin yetişemeyeceğine dikkat çeken Yazar Dilipak, bu mektepten bu yapının çıkmayacağını vurgulayarak, tek başına iyi niyetin yetersiz olduğunu belirtti.

Dilipak, "Bu mektepten bu yapı çıkmaz. Tek başına iyi niyet sorunları çözmeye yetmez. Cehennemin yolları iyi niyet taşlarıyla döşelidir. Kulağa hoş gelen şeyleri söylemek, evet o sözü söyleyelim. ‘Laf ile verirler âleme binlerce nizamat, bin seyyie bulunur hanelerinde.’ dindar nesil herhalde İstanbul Sözleşmesi ile gelmeyecek.  İstanbul Sözleşmesi'nin Türkiye’deki en büyük savunucusu da KADEM’dir." dedi.

Bir şey söyleniyorsa onun gereğinin yerine getirilmesi gerektiğini dile getiren Dilipak, şunları söyledi:

"Yani bunu söylerken bunun karşılığı yapılmalı. Peygamber Efendimiz (Sallallahu Aleyhi Vesselem) ribâ’yı kaldırırken şunu da kaldırdım diyor. Kan davasını kaldırırken, kendine en yakın oradakinden kaldırıyor. Bir şeyi söylüyorsak, onun gereğini de yapmamız gerekiyor. Yoksa sadece sözde kalır. İmam hatiplerde namaz kılan insan sayısı, çocuk sayısı yüzde 25’lerdedir. Hristiyan misyoner din kültürü hocası var diye kıyameti kopartıyorlar. Deist imam hatip hocası var niye kimse sesini çıkartmıyor? Yani sorun biraz daha derinlerde."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.