Dini bayram bahanesiyle Mescid-i Aksa’ya saldırılar devam ediyor

Dini bayram bahanesiyle Mescid-i Aksa’ya saldırılar devam ediyor

Bir grup siyonist işgalci Yahudi yerleşimci, Kudüs'ün Yahudi bayramları nedeniyle tamamen kapanmasına rağmen mübarek Mescid-i Aksa’ya saldırmaya devam etti.

 

İşgal altındaki Kudüs’ün kente açılan girişlerinin kapatılmasını ve eski şehir dışından gelen insanların Aksa'ya ulaşmasının engellenmesini fırsata çeviren onlarca siyonist Yahudi yerleşimci, Aksa’ya baskın düzenleyerek avluda özel kıyafetlerle sesli Talmud ayinleri gerçekleştirdi.

İşgal rejimi polisleri, yerleşimcilere, el-Meğaribe kapısından Aksa’nın avlusuna girmelerinden Silsile kapısından çıkmalarına dek saldırılarına eşlik edip koruma sağladı.

Diğer yandan işgalciler, Kudüs’te sokağa çıkma yasağı getirerek ana kontrol noktalarında araba kullanan yüzlerce Kudüslüye ceza kesti.

İşgal altındaki Kudüs şehri, Yahudi bayramları ve korona virüsü nedeniyle birkaç gün önce başlayan kapsamlı bir karantina sürecine tanıklık ediyor.

İşgalciler, dünden beri Kudüs'ün el-İseviyye beldesi ve es-Sevri mahallesinin girişlerini, Yahudilerin en önemli dini bayramı nedeniyle beton bariyerlerle kapalı tutuyor.

İşgal güçleri ve Yahudi yerleşimci çeteleri Mescidi Aksa’yı boşaltmak ve işgal edip Yahudileştirmek için Kudüslüleri, Aksa’dan uzaklaştırarak, tutuklayarak, para cezaları keserek, baskı ve saldırılarını artırarak hedef alıyor.

İşgalciler, zaman zaman Yahudi bayramları sebebiyle işgal altındaki Kudüs’e tüm giriş çıkışları kapatıyor. Bu bağlamda bazen haftalarca şehre giriş ve çıkış yapılamıyor. İsrail rejimi, Filistin halkına yönelik her türlü hukuksuzluğu yaparken, emperyalist ABD yönetimi başta olmak üzere batılı ülkelerin sınırsız desteğini alıyor.

Diğer taraftan işgal rejimi, Filistinli kanaat önderleri, hatipler, vakıf görevlileri ve vatandaşlara Mescid-i Aksa’dan uzaklaştırma cezaları vererek Mescidi Aksa’yı savunmasız bırakmayı ve mukaddes değerlerimizi Yahudileştirmeyi amaçlıyor.

Filistin Dışişleri Bakanlığı tarafından konu hakkında daha önce yapılan yazılı bir açıklamada, işgalcilerin, Harem-i Şerif’i Yahudileştirmeye çalıştığına dikkat çekilerek, "İşgal rejiminin Mescidi Aksa’dan uzaklaştırma politikası tehlikeli bir gerilimdir." İfadelerine yer vermişti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler