Dinimiz, iftira ve hakaretlere maruz kalmaktadır

Dinimiz, iftira ve hakaretlere maruz kalmaktadır

Malezya Başbakanı Mahathir Muhammed, "Bugün hiçbir Müslüman ülke gelişmiş olarak tanımlanmamaktadır. Bu ülkeler, maalesef zayıf ve İslam ümmetini korumada yetersiz kalmıştır." dedi.

2019 Kuala Lumpur Zirvesi'nin açılış töreninde konuşan yapan Malezya Başbakanı Mahathir Muhammed, Müslümanların sorunları ve zirvenin hedeflerine dair değerlendirmelerde bulundu. Mahattir, "Bugün hiçbir Müslüman ülke gelişmiş olarak tanımlanmamaktadır. Bu ülkeler, maalesef zayıf ve İslam ümmetini korumada yetersiz kalmıştır." açıklamasını yaptı.

Müslümanların durumlarına değinen Mahattir Muhammed, "Mevcut durumumuzu dürüst bir şekilde değerlendirecek olursak kabul etmeliyiz ki, dinimiz, iftira ve hakaretlere maruz kalmaktadır." ifadelerini kullandı.

Müslümanların tarihte gelişmiş medeniyetler inşa ettiğini ve İslam'ın öğretilerini dünyaya yaydığını belirten Mahathir, "Fakat bugün dünyanın saygısını kaybettik. Biz artık ne bilimin kaynağı ne de insan medeniyetinin rol modeliyiz." vurgusunu yaptı.

Mahathir, "Kabul etmeliyiz ki, bugün hiçbir Müslüman ülke gelişmiş olarak tanımlanmamaktadır. Bütün servetlerine rağmen bu ülkeler gelişmekte olan sınıfındadır. Bu ülkeler maalesef zayıf ve İslam ümmetini korumada yetersiz kalmıştır." dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler