Dinimiz yetimlere çok önem ve değer vermiştir

Dinimiz yetimlere çok önem ve değer vermiştir

​Kızıltepe Kaymakamı Mehmet Yüzer, İslam'ın yetimlere çok önem ve değer verdiğine dikkat çekerek, sadece Ramazan ayında değil, yıl boyunca yetimlerin hatırlanması gerektiğine dikkat çekti.

Kızıltepe Kaymakamlığı “Dünya Yetimler Günü” münasebetiyle hayırseverlerin de katkılarıyla kaymakamlık bahçesinde yetim çocuklarının ailelerine iftar yemeği verdi.

Yaklaşık 700 kişinin katıldığı iftar yemeğine yetim ailelerinin yanı sıra Kaymakam Mehmet Yüzer, kurum müdürleri, Oda ve STK başkanları katıldı.

Kaymakam Yüzer, iftardan önce masaları tek tek dolaşarak yetim ailelerin çocuklarıyla ilgilenerek kendileriyle sohbet etti.

Yenişehir Camii İmamı Nasrullah Gümüşçü’nün okuduğu Kur’an-ı Kerim'in ardından Yüzer,  günün anlam ve önemi hakkında bir konuşma yaptı. İslam'ın yetimlere çok önem ve değer verdiğine dikkat çeken Yüzer, Kur’an-ı Kerim'in 23 ayetinde yetimlerin hakkı ve hukukunun geçtiğini aktardı.

Yüzer, “Bizler yetim bir Peygamberin (sallallahu aleyhi vesellem) ümmetiyiz. Dinimiz yetimlere çok önem ve değer vermiştir. Kur’an-ı Kerim’de 23 ayet’te yetimlerin hakkı ve hukuku geçmeklerdir.  Dinimiz bu kadar önem verirken İslam İşbirliği Teşkilatının da yetimler için bir gün tesis etmesi gerekirdi. 2013 yılında ülkemizin de girişimleriyle Ramazan’ın 15’inci günü ‘Dünya Yetimler Günü’ olarak kabul edildi ve 2013 yılından günümüze kadar yetimlerin hukukunun unutulmaması için bir gün olarak değerlendirilmektedir. Peygamber efendimiz (sallallahu aleyhi vesellem)  bir hadis-i şerifte şöyle buyuruyor. ‘Her kim sırf Allah rızası için bir yetimin başını okşarsa o kişiye elinin değdiği saçlar adedince sevap yazılır.’ Yetimler bizim için hem bir emanet, hem de sevap kazanmak için bir fırsattır. Sadece Ramazan da değil, yıl boyunca yetimlerimizi hatırlayalım.” dedi.

İlçe Müftüsü Masum Taşçı’nın yaptığı duanın ardından akşam ezanın okunmasıyla iftarlar açıldı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler