Diş fırçalamak için en iyi zaman dilimi hangisi?

Diş fırçalamak için en iyi zaman dilimi hangisi?

Sağlıklı bir beden için ağız sağlığının korunması gerektiğini söyleyen Diş Hekimi Pertev Kökdemir, dişleri zamanında fırçalamanın lekelenmelere, çürüklere ve aşınmalara karşı önemli olduğunu ifade etti.

Genel olarak dişleri günde iki kez fırçalamanın, düzenli olarak diş ipi ve ağız gargarası ile temizlemenin diş sağlığı için önemli olduğu belirten uzmanlar, yemekten 30 dakika sonra fırçalamayı öneriyor.   

Yemek yedikten ve gazlı içecek tükettikten hemen sonra diş fırçalamanın zararlı olduğunu dile getiren Diş Hekimi Pertev Kökdemir, yemek yedikten sonra 30 dakika beklemenin önemli olduğunu söyledi.

Kökdemir, "En iyisi sabah ve akşam dişlerinizi günde en az iki kez fırçalamaktır. Yemekten sonra dişleri fırçalamak için en az 30 dakika beklemelisiniz. Bunun sebebi yemek yemekle birlikte başlayan, bakteri aktivitesi ile ortaya çıkan asit, diş minesini yumuşatmaya başlar. Eğer yemekten sonra 30 dakika beklersek bu yumuşamanın büyük kısmı tükürük sayesinde tekrar eski haline döner. Ve biz diş yüzeyinde oluşan bakteri plağına dişlerimiz eski haline döndüğünde fırçalayarak uzaklaştırmış oluruz. Eğer dişlerimizi yemeğin hemen ardından fırçalarsak yumuşamaya başlamış olan diş minesi üzerinde gözle görülmeyen çizikler oluşur. Bu çizikler zaman içinde lekelenmeler ve daha ileriki dönemde de çürüklere ve aşınmış güzel görünmeyen dişlere neden olabilir." diye konuştu. 


Diş fırçalamak için en iyi zaman dilimi hangisi?

Diş fırçalamak için en iyi zaman dilimi hangisi?

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.