Dış gebelik geçiren kadın kapalı ameliyatla sağlığına kavuştu

Dış gebelik geçiren kadın kapalı ameliyatla sağlığına kavuştu

Şırnaklı anne adayı Emine Özmen, dış gebelik nedeniyle gerçekleştirilen laparoskopik ameliyatla sağlığına kavuştu.

Şırnak'ta yaşayan 33 yaşındaki Emine Özmen'e, dış gebelik teşhisi konuldu. Memorial Dicle Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü'nde laparoskopik yani kapalı ameliyata alınan Özmen, sağlığına kavuştu.

Anne olacağını öğrendiğinde büyük sevinç yaşayan Özmen, gebelik kontrolü için Şırnak'ta hastaneye başvurdu.

Yapılan tetkiklerde, Özmen'in gebeliğinin normal bir gebelik olmadığı, halk arasında bilinen adıyla dış gebelik, dış gebeliğin de çok nadir görülen bir türü olan "sezaryen skar" gebelik olduğu anlaşıldı. Doktor tarafından acil ameliyat gerektiği söylendi.

Memorial Dicle Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü'nden Doç. Dr. Ali Emre Tahaoğlu'na başvuran Özmen'e burada kapalı bir yöntem olan laparoskopik cerrahi uygulandı.

Kapalı cerrahi yöntem ile dış gebeliği sonlandırdıklarını dile getiren Tahaoğlu, "Yaptığımız muayenede 9 haftalık, rahmin daha önceki sezaryen bölgesine yerleşmiş ve mesaneye doğru ilerlemiş gebelik izledik. Hastayı, ortaya çıkabilecek problemler konusunda aydınlattık. Hastamızın dış gebeliği ileri haftada olduğu için ameliyatı uygun seçenek olarak gördük. Laparoskopik cerrahi ile operasyonu gerçekleştirdik. Bu tür özellikli cerrahiler hastaya konfor sağlar. Hasta ameliyat sonrası daha az ağrı sorunu yaşar ve ilaç gereksinimi de azalır. Cerrahi sonrası günlük yaşamına daha çabuk adapte olur." dedi.

Tahaoğlu'nun gerçekleştirdiği laparoskopik yani kapalı ameliyatla sağlığına kavuşan Özmen, cerrahi işlemden bir gün sonra taburcu oldu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler