Diş Hekimi Yurum: Ramazan ayında ağız ve diş bakımına önem verilmeli

Diş Hekimi Yurum: Ramazan ayında ağız ve diş bakımına önem verilmeli

Diş Hekimi Dr. Mehmet Fatih Yurum, Ramazan ayında ağız ve diş bakımına önem verilmesi gerektiğini belirterek dişlerin arasında biriken gıdaların koku olmasına sebep olabileceğini ifade etti.

Şanlıurfa Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesinde görevli Diş Hekimi Dr. Mehmet Fatih Yurum, Ramazan ayında beslenme düzeni değiştiği ve uzun süre aç kalındığı için ağız ve diş bakımı konusunda çok daha özenli olmak gerektiğini söyledi.

Yurum, açlık ve susuzluk sebebiyle oluşan ağız kokusu günlük hayatı etkilemekte, özellikle kalabalık yerlerde çalışan ve insanlarla sürekli iletişim halinde olan kişiler için önemli bir sorun teşkil etmekte olduğunu aktardı.

Ramazan aylarında açlık ve susuzluğa bağlı oluşan ağız kokusunu önlemenin mümkün olduğunu söyleyen Yurum, bu nedenle ağız ve diş bakımına önem verilmesi, iftar ve sahur sonrasında mutlaka diş fırçalanması gerektiğini belirtti.

"Diş ipi kullanımına devam etmeliyiz"

Yurum yaptığı açıklamada, "İftardan ve özellikle sahurdan sonra dişlerimizi iki dakika boyunca fırçalamamız gerekiyor. Diş ipi kullanımına devam etmeliyiz. Dişlerin arasında biriken gıdalar koku olmasına sebep olabilir. Sonra dişimizi de fırçalamamız gerekiyor. Bunlar bakterilerin azalmasını sağladığı için ağız kokusunu engelleyecektir." dedi.

"Su tüketimi bakteri oluşumunu engelleyecektir"

İftardan sonra bol su tüketilmesini öneren Yurum, "Gece hareketli protezlerimizi çıkarıp temizledikten sonra sabah tekrar kullanmalıyız, vatandaşlarımızın eski protez ve köprülerin ağız hijyeni açısından yenilemesi gerekmektedir çünkü burada birikecek olan gıdalar ağız kokusuna neden olabilir. İftardan ve sahurdan sonra bol bol su tüketmemiz gerekiyor. Su tüketimi ağız florasını hem temizlediği gibi kirük artışını da arttıracaktır ve bakteri oluşumunu engelleyecektir." şeklinde konuştu.

Yurum son olarak şunları söyledi:

"Vatandaşlarımız Ramazan ayı boyunca iftardan sonra 19.30=00.00 saatleri arasında hastanemize gelip tedavilerini yaptırabilirler. Randevu almalarına gerek olmaksızın hastanelerimize başvurup tedavilerini tamamlayabilirler. Sabah saatlerinde ise polikliniklerimiz hizmet vermeye devam etmektedir. Acil durumlar hariç MHRS üzerinden randevularını alıp tedavilerini olabilirler. Ramazan ayının tüm İslam âlemine hayırlara vesile olmasını diliyorum." (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.