Dışarıda kalan depremzedeler konteyner istiyor

Dışarıda kalan depremzedeler konteyner istiyor

03 Aralık Tarihinde Bingöl’ün Kiğı İlçesinde meydana gelen ve ardından yüzlerce artçı depremin yaşandığı Bingöl’ün Kiğı ilçesinde halk, bir yandan da soğukla mücadele ederken, hasar gören evlerine de girmekten korkuyor.

Bingöl’ün Kiğı ilçesinde 03 Aralık Perşembe günü saat 01.27’de meydana gelen depremden sonra vatandaşlar soğuklarla mücadele ederken,  hasar gören evlerine girmeye de korktuklarını dile getirdiler.    Art arda yaşanan artçı depremlerden korkan çocuklar ise psikolojik destek bekliyor.

Korkudan evlerine giremiyorlar

Kiğı ilçesine bağlı Açıkgüney köyü civarında 3 Aralık Perşembe günü saat 01.27'de meydana gelen 5,5 büyüklüğünde depremin ardından artçı sarsıntıların sürmesi nedeniyle bazı vatandaşlar, korku nedeniyle evlerine giremeyip,  geceyi araçlarında geçirmek zorunda kalıyor.

Muhtar Bektaş: “Çocukların psikolojisi bozulmuş durumda”

Yaşanan depremin ardından sıkça meydana gelen artçılardan dolayı çocukların psikolojik olarak çöküntü içine girdiklerini belirten Ağaçöven Köyü Muhtarı Hüseyin Bektaş, “Depremde evlerimiz zarar gördü ve içeride gönül rahatlığıyla uyuyamıyoruz. Ya gidip arabalarda ya da evi sağlam olan komşularda uyuyoruz.  Yiyecek içecekte sıkıntı çekmiyoruz çok şükür, sadece tek isteğimiz konteyner. Köyümüz‘de 46 hane var bunlardan 16 hanesi yaz-kış burada ve bu hanelerde de çok hasar var. 9 hanede ise oturma imkânı yok. Çok ciddi hasarlar oluşmuş durumda. Edindiğimiz bilgiye göre bizim köye 9 adet konteyner gelecek ama bir haftadır geldi gelecek diye bekliyoruz. Depremle birlikte çocuklarımızın psikolojisi de bozulmuş durumda. Ufak bir sarsıntıda nefesleri kesiliyor, çok ürküyorlar. Perişan bir haldeyiz ve özellikle çocuklarımızın durumu bizi çok düşündürüyor. Tek isteğimiz Devletimizin bir an önce buralara gerekli ekipmanı ve desteği sağlamasıdır.” dedi.

Muhtar Yasa: “Bir an önce gerekli önlemler alınmalı”

Bir an önce gerekli önlemlerin alınmasını isteyen Yazgünü Köyü Muhtarı Mehmet Yasa ise, “Köy merkezi ve mezralarımızla ile birlikte 14 hanemiz var. İlk deprem olduğu gece AFAD’ı arayıp durumu kendilerine bildirdim. Sonraki gün Vali beyle görüştüm ve bana merak etmeyin biz memur gönderip yerinde inceleme yaptıracağız ve sizlere konteyner göndereceğiz dedi. Sonrasında köyümüze 4 adet konteyner gönderildi ve ek takviye yapılacağı bilgisi verildi bize. Merkez üssü bizim köy ve sürekli artçı depremler meydana geliyor. Geceleri sarsıntı olduğu zaman kendimizi dışarı atıyoruz ve bir vakit sonra üşüyünce tekrardan içeri gelmek zorunda kalıyoruz ve durumda bizi çok rahatsız ediyor. Bir an önce gerekli önlemlerin alınmasını istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Muhtar Baban: “Dayanacak gücümüz kalmadı”

Yaşanan depremin ardından çok koktuklarını ve evlerine giremediklerini, bu sebeple de soğuğa dayanacak güçlerinin kalmadığını söyleyen Sabırtaşı köyü Muhtarı Ercan Baban, “Meydana gelen depremin akabinde Mezralarımızla beraber 34 hanemiz tamamen yıkıldı. Bize söylenilen köye 9 adet konteyner verileceği ama, ne zaman gelecek oda şimdilik belli değil. İnsanlarımız çok zor durumda dışarıda yatıp kalkıyoruz. Devletimizin bir an önce bize el uzatmasını istiyoruz. Gerçekten havalar çok soğuk ve bizler artık dayanamaz haldeyiz. Şimdiye kadar köyümüze sadece AFAD yetkilileri geldi ve inceleme yaptı başka da yanımızda kimseyi görmedik. Evlerimize giremiyoruz hepsi tamamen yıkılmış durumda ne yapacağımızı ne edeceğimizi artık bilemiyoruz” ifadelerini kullandı. (Nihat Kanat-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler