Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ABD'li mevkidaşı Blinken’la görüştü

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ABD'li mevkidaşı Blinken’la görüştü

​Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun, New York’ta ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken ile yaptığı görüşmede Afganistan, Suriye ve Kafkasya’daki son gelişmeler ele alındı.

76. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu çalışmaları için New York’ta bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a eşlik eden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, temasları kapsamında ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken'la görüştü.

Bakan Çavuşoğlu, görüşme sonrasında Twitter’daki kişisel hesabından,"Mevkidaşım Blinken’la Afganistan, Suriye ve Kafkasya’daki son gelişmeleri değerlendirdik. Bölgesel konularda ve ortak iş birliği alanlarında ABD’yle diyaloğumuzu her düzeyde sürdüreceğiz" açıklamasını yaptı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price ise görüşmeye ilişkin yaptığı açıklamada, "Dışişleri Bakanı Antony J. Blinken, ABD’yle Türkiye arasında çeşitli konularda yapılacak iş birliğini görüşmek üzere BM Genel Kurulu kapsamında Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile New York'ta bir araya geldi. Türkiye önemli bir NATO müttefikimizdir. Görüşmede, Afganistan ve bölgesel konularında ortak çalışmalar ele alındı." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler