DİSKİ, 2022 Hizmet ve yatırım raporunu açıkladı

DİSKİ, 2022 Hizmet ve yatırım raporunu açıkladı

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ), 2022 yılı Diyarbakır merkez ve ilçelerinde yaptığı hizmet ve yatırımları raporunu kamuoyuyla paylaştı.

2022 Hizmet ve yatırım raporunun açıklanması, merkez Kayapınar ilçesinde bir otelin toplantı salonunda düzenlenen programla gerçekleşti.

Programda, şu ana kadar yapılan çalışmalar ve bundan sonra tamamlanması planlanan projeler hakkında konuşan DİSKİ Genel Müdürü Fırat Tutşi, gerçekleştirdikleri çalışmalardaki amaç ve hedeflerini aktardı.

DİSKİ olarak; 15 bin 272 kilometrekarelik Diyarbakır, 17 ilçe, bin 46 mahalle ve bir milyon 791 bin nüfusa bin 271 personel ve 293 araçla hizmet verdiklerini belirten Tutşi, içme ve kullanma suları için boru hatları döşeyip kanalizasyon yolları inşa ettiklerini söyledi.

"Musluklardan temiz ve kesintisiz içme suyunun akmasını sağlıyoruz"

Arıtma tesisleri, enerji üretim ile temin merkezleri, depolar ve barajlarla bu yatırımların doğru yönetilmesi için çalıştıklarını sözlerine ekleyen Tutşi, "Hizmetimiz bünyesindeki tüm su kaynaklarımızdan aldığımız suyu tesislerimizde arıtıyor, bertaraf ediyor, hemşerilerimizin musluklarından temiz ve kesintisiz içme suyunun akmasını sağlıyoruz." dedi.

Tutşi, "Bu bilinçle içme suyu şebekelerimizi döşüyor, yeni ve modern arıtma tesisleri inşa ediyoruz. Yeni yaptığımız kanalizasyon tesisleriyle Dicle’nin suyunu temizliyoruz. Dicle 2'nci Merhale İçme Suyu Projemizle 2055’e kadar Diyarbakır Merkezimizin su sorununu çözüyoruz. Kırsalın tamamında sondaj çalışmaları yapıyor, suyu yerinde temin ediyoruz. SCADA Projemizle Diyarbakır’ın suyunu yönetmeyi ve kayıp kaçakla israfını önlemeyi amaçlıyoruz." ifadelerini kullandı.

Diyarbakır'ın 50, hatta 100 yıllık su hazinesini yönetmek, düzgün dağıtmak ve sürdürülebilir bir zemine oturtmak esasıyla her bir hizmet ve yatırımı hayata geçirdiklerini dile getiren Tutşi, "Su hazinemiz, DİSKİ’nin kaynakları, tüm bu yatırımlar; Diyarbakır’da yaşayan bir milyon 800 bin insanın ortak kaynağı. Arıtma tesislerimiz, köylere açtığımız kuyularımız ve mevcut 6 barajımız insanımızın ortak varlıklarıdır." dedi.

Abone sayısını artırmaya çalışırken sadece tahsil edecekleri parayı artırmayı ya da kayıp kaçağı önlemeyi hedeflemediklerinin altını çizen Tutşi, aynı zamanda su kaynaklarının yönetiminde her bir aboneyi paydaş olarak gördüklerini söyledi.

Tutşi, "Su kaynaklarımızdan istifade edip DİSKİ’yle paydaşlık yapmaktan geri duranların da hem DİSKİ’nin hem Diyarbakır’ın hem insanımızın hakkıyla alakalı zarar verdiğini düşünüyoruz. Tamamlanan ve devam eden 550 milyon TL’lik yatırımlarımızla Diyarbakır’da suyun yönetimi için yeni bir bakış inşa ediyoruz. Her bir hemşerimizin ortak paydaşlığında bugünün ve geleceğin su teminini garanti altına alıyoruz inşallah." şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.