DİSKİ "Su Gibi Çözüm" kampanyasında 29,5 milyon TL borç yapılandırdı

DİSKİ "Su Gibi Çözüm" kampanyasında 29,5 milyon TL borç yapılandırdı

​Diyarbakır'da DİSKİ tarafından başlatılan "Su Gibi Çözüm" kampanyası kapsamında sunulan yapılandırmadan faydalanan 21 bin 921 abonenin 29,5 milyon TL borcunun yapılandırıldığı açıklandı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Fırat Tutşi, su faturası borcu olup gecikme faizi biriken ve borcunu yapılandırmak isteyen abonelerin faydalanması için başlatılan ve 1 Şubat'ta sona eren "Su Gibi Çözüm" kampanyası ile vatandaşların 29,5 milyon TL borcunu yapılandırdıklarını söyledi.

DİSKİ, "Su Gibi Çözüm" kampanyası ile ilgili bir basın açıklaması yaptı.

DİSKİ Genel Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen basın açıklamasında konuşan Tutşi, 31 Ağustos 2020 tarihi öncesinden su borcu olan abonelerin bu borçlarını ödeyebilmeleri için DİSKİ'nin büyük imkânlar sunduğunu belirtti.

"Tüm abonelerimizin Kampanyadan faydalanmalarını istedik"

Tüm abonelere web sitesi ve SMS yolu ile ulaştıklarını belirten Tutşi, "Diyarbakır genelinde; billboard, afişler, el broşürleri, gazete ve radyo ilanları, araçlarımızdan sesli anonsları ile sokak aralarında kampanyayı halkımıza duyurmaya çalıştık. Borcu çok olan abonelerimizi teker teker telefon ile aramalar yaptık. Ayrıca adreslerine gidip bilgilendirme yaparak bu imkândan tüm abonelerimizin faydalanmalarını istedik. Kampanya süresince vezne sayımızı 2 katına, yapılandırma masa sayımızı üç katına çıkararak vatandaşlarımızın daha rahat hizmet almalarını sağladık." dedi.

Kampanya çalışmalarına gece 24.00’e kadar merkez ve 13 ilçede devam ettiklerini belirten Tutşi, müracaata gelen hiçbir abonenin geri çevrilmeden işlemlerinin gerçekleştirildiğini söyledi.

Tutşi, "Bu süreçte ALO 185 çağrı merkezi aracılığıyla 65 yaş üstü ve engelli vatandaşlarımıza evden çıkmadan yapılandırma hizmeti verdik." dedi.

"Kampanyadan 21 bin 921 abone yararlandı"

DİSKİ tarafından gerçekleştirilen kampanyaya halkın gösterdiği duyarlılıktan ötürü teşekkür eden Tutşi, şu ifadeleri kullandı:

Yapılandırma Kanunu çıktığında 167 milyon TL alacağımız vardı. Bunun yapılandırma kapsamına giren 102 milyon TL'nin 29,5 milyonu yapılandırılmış oldu. 90 bin 783 abonemizden yapılandırmadan faydalanan 21 bin 921 abonemiz ile temiz bir sayfa açtık. Yapılandırmadan faydalanan 21 bin 921 abonemizin 13 bin 5'i 10 milyon 921 bin 131,15 TL peşin ödemeden yararlandı. 8 bin 916 abonemiz ise 18 milyon 392 bin 966,90 TL taksitlendirme imkânından faydalandı. Toplamda 29,5 milyon TL yapılandırıldı.

Geriye kalan abonelerin de bir an önce borçlarını kapatmalarını arzu ettiklerini belirten Tutşi, "Diyarbakır'ımızda yatırımlarımıza hız vermek istiyoruz. DİSKİ, kâr amacı gütmeyen hizmet odaklı bir kuruluştur. Tüm abonelerimizle temiz bir sayfa açıp eksik bir şey bırakmak istemiyoruz. Tahsilâtlarımızı yapıp kayıp kaçaklarımızı azaltarak aldığımız her kuruşu tüm gücümüzle vatandaşlarımıza yatırım hizmeti olarak döndüreceğiz." dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler