Diyadin Muhammed-i Sevdaya Doydu- VİDEO

Diyadin Muhammed-i Sevdaya Doydu- VİDEO

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Ağrı`nın Diyadin ilçesinde yoğun katılımla düzenlenen Kutlu Doğum programında, peygamberi sevdiğimizi, onu örnek alarak göstermemiz gerektiği belirtildi.

AĞRI - Peygamber Sevdalıları Platformu Hz. Resulullah'ın 1442. doğum yılı nedeni ile Ağrı'nın Diyadin ilçesinde Kutlu Doğum Programı düzenledi. YİBO Bahçesinde gerçekleşen program coşkulu geçti.

 

Sunuculuğunu Erhan Güler'in yaptığı program Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Vahdet İlahi Grubu Mevlithanlarının okuduğu Mevlid-i Şerif ve grup sanatçılarının seslendirdiği ilahiler ile program devam etti. Halk okunan ilahi ve ezgilerle coşku ve hüznü bir arada yaşadı.

 

Daha sonra konuşmasını yapmak üzere platforma Mustazaflar Cemiyeti Doğubayazıt Şube Başkan Yardımcısı Cemal Arvas çıktı. Arvas, imanın ve peygamber sevgisinin sadece dil ile mümkün olmadığını söyledi. Arvas, "Bugün biz Müslümanların uyanması gerekiyor. Hz. Resulullah'ı (sav), canımızı, malımızı, evlatlarımızı feda edecek şekilde sevmemiz gerekir. Dil ile söylediklerimizi, hareket ve çalışmalarımız ile göstermemiz lazım gelir. Bugün Müslümanlar yaşadıkları sıkıntıları, eziyet ve cefaları Hz. Resulullah'ın hayatına sarılarak giderecektir inşallah" diyerek konuşmasına son verdi.
Program okunan ilahiler ve dua ile son buldu. (Ömer Adıgüzel, M. Emin Mağlay - İLKHA)

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.