Diyadin'de Tamamlanan Cami ve Kuran Kursu Dualarla Açıldı

Diyadin'de Tamamlanan Cami ve Kuran Kursu Dualarla Açıldı

Ağrı'nın Diyadin ilçesinde yapımı tamamlanan Cami ve 50 öğrenci kapasiteli yatılı Kuran Kursu dualarla açıldı.

AĞRI - Diyadin Ketenpınar Mahallesinde yapımı tamamlanan Salihiyye Camisi ve Kuran Kursunun açılışı Kuran tilaveti ve dualarla açıldı.

Cami açılışına, Diyadin Kaymakamı Serdar Aslantaş, Diyadin Belediye Başkanı Celal Tanrıverdi, İl Müftüsü İzami Turan, Defterdar Osman Karaköse, Ağrı İl Müftü Yardımcısı Şevket Dilmaç, Diyadin İlçe Müftü vekili Metin Zorbey, Cami ve Kuran kursunu yaptıran Abdurrahman Arvas ve çocukları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılışta konuşan Ağrı İl Müftü Yardımcısı Şevket Dilmaç, camilerin Kabe'nin şubeleri olduğunu belirterek, "Yer yüzünde Allah'a ibadet edilmek için kurulan ilk mekan Kabe-i muazzamdır, ve açılan bütün camilerde oranın birer şubesidir, yani bu cami küçük bir Kabe'dir. Camiler İslam diyarının şu aziz vatanın tapularıdır. Müslüman oluşumuzun birer belgesidir" dedi.

Son olarak caminin yapında emeği geçenlere teşekkür eden Dilmaç, açılan mekanların ilçe insanına hayırlar getirmesi temennisinde bulundu.

Diyadin Kaymakamı Serdar Aslantaş da ilk defa bir cami ve Kur'an Kursu açılışında konuştuğunu belirterek, "Bu okul açılışı, yol açılışı ve su açılışı gibi bir yapıya da benzemiyor öyle bir şey ki yapılan eser, en iyi şekilde kendini anlatıyor. Benden önce hocalarımız konuşmalarında eseri daha iyi şekilde anlattılar. Ben sadece birkaç söze değinmek istiyorum. Ülkemiz bulunduğumuz coğrafya, ülkemizin içinde bulunduğu durum bize tekrar şunu gösteriyor ki, bizim toplum olarak dini ve manevi değerlere son derece sahip çıkmamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Açılıştan sonra davetlilere yemek ikramında bulunuldu. (M. Emin Mağlay - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler