Diyadin’deki saldırılarla ilgili açıklamalar

Diyadin’deki saldırılarla ilgili açıklamalar

Diyadin’de PKK tarafından gerçekleştirilen saldırı hakkında Başbakan Yardımcısı Akdoğan, İçişleri Bakanı ve Efkan Ala’dan açıklama geldi.

Başbakan Yardımcısı Akdoğan, Ağrı'nın Diyadin ilçesinde, PKK tarafından yapılan saldırıda 4 askerin yaralanmasını sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından değerlendirdi. 

Saldırıyı kınayan Akdoğan, "Siyasal rekabete baskı, şiddet ve silah karıştırmak, halkın iradesine zorla ipotek koymaya çalışmak kabul edilemez. Kamu düzenine, seçim güvenliğine ve millet huzuruna yönelik girişimlere müsamaha gösterilemez. Ateşle oynayan kendisi kaybeder" görüşünü paylaştı. 

“PKK’liler etkisiz hale getirildi”

Olayda jandarma üsteğmen ile 3 uzman çavuşun yaralandığını belirten Efkan Ala, "4 jandarmamız yaralanmıştır. Onlara acil şifalar diliyorum. Geçmiş olsun dileklerimi bütün milletimize iletiyorum. İnşallah kısa zamanda sağlıklarına kavuşurlar. Bu saldırıyı düzenleyen teröristler de etkisiz hale getirilmiş" dedi.

Bu olayla ilgili resmi açıklamaların devletin ilgili birimlerince yapılacağını kaydeden Efkan Ala, sözlerini şöyle sürdürdü:

" Sandık deyip geçmemek lazım. Orada durmak lazım. Orayı gözümüz gibi korumak lazım. Onun için bugün köylere inip, işte bu çatışma da ondan dolayı çıkmış, insanların iradesini ipotek altına almaya çalışan ve bunu silahla yapan terör örgütü de bilmeli ki sandığa yapılan her saldırı, millet iradesine yapılmış saldırıdır. Ve devletin, milletin görevi ve işi de bunu garanti altına almak, koruma altına almak buraya dokundurmamaktır. Sadece kayıt dışı müdahalelerle, çeşitli engellerle, millet iradesinin zapturapt altına almaya kast edenler her zaman yanılmışlardır. Çünkü onun önünde duracak bir güç yoktur."

İçişleri Bakanlığından açıklama

İçişleri Bakanlığı tarafından, Ağrı'daki saldırıya ilişkin, bölgede kamu düzenine yönelik tedbirlerin alınması gerektiği değerlendirmesi yapıldı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, bugün, Ağrı'nın Diyadin ilçesine bağlı Yukarı Tütek köyü civarında PKK tarafından ateş açıldığı ve ilk ateşte 4 askerin çeşitli yerlerinden yaralandığı belirtilerek, "Bölgeye geçiş sırasında saldırı olması, kamu düzenine ilişkin hassasiyetimizi doğrulamakta ve alınan tedbirlerin gerekliliğini göstermektedir. Kamu düzenini zedeleyen, vatandaşlarımızın güvenliğini riske atan bu tarz gelişmelere karşı devletimizin tüm kurumları gerekli tüm tedbirleri almaya ve uygulamaya kararlıdır" denildi.İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler