Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Ağrı'da cami açılışına katıldı

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Ağrı'da cami açılışına katıldı

Ağrı'nın Patnos ilçesinde yapımı biten Recep Tayyip Erdoğan Camii açılışına katılan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, camilerin hiçbir zaman cemaatsiz kalmaması için bütün Müslümanların ellerinden geleni yapması gerektiğini ifade etti.

Halkın yoğun katılım gösterdiği açılış programında konuşan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, camilerin asıl imarının cemaati olduğunu ve cemaatinin hiçbir zaman eksik olmamasının çok önemli olduğunu kaydetti.

"Müslüman olarak inancımıza sahip çıkmamız lazım"

Çocukların küçük yaşta ahiret inancı ile ilgili öğrenmeleri gereken şeylerin öğretilmesi gerektiği hususuna dikkat çeken Erbaş, "Müslüman olarak inancımıza sahip çıkmamız lazım. İbadetler konusunda, inanç konusunda ahirete iman çok önemli. Bu yüzden diyoruz ki çocuklarımız daha Küçük yaşlarda iken ahiret inancı ile ilgili öğrenmeleri gereken şeyleri onlara öğretmeliyiz. Çünkü inancı olmayan insandan onu engelleyecek ne var ki başka. Bu dünyada yaptığı bir şeyin hesabını Ahirette vereceğine inanmayan birisi hangi kötülüğü yapmaz ki?" dedi.

"Camileri cemaati ile imar edeceğiz"

"Allah'a inanlar, ahirete inanlar, namazını kılanlar, zekatını verenler Allah'tan başkasından korkmayanlar bir araya geldi ve Allah'ın buradaki Beytullah'ın şubesi olan Patnos Recep Tayyip Erdoğan Camii’ni inşa etti, imar etti." diyen Erbaş sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ama imar sadece duvarlarını yapmakla, minaresini yapmakla yetmiyor. İmar etmek şimdi içini imar etme zamanı geldi. Önce cemaati ile imar edeceğiz. Bu cami hiçbir zaman cemaatsiz kalmasın, bu caminin cemaatsiz kalmaması için bizim elimizden gelen gayreti göstermemiz lazım. Bu cami çocuk seslerinden hiçbir zaman eksik kalmasın. Böylece camimizi imar etmek zorundayız. Bu caminin safları arasında gençlerimiz eksik olmasın, öylece camimizin imarını tamamlayacağız."

Ali Erbaş son olarak Mevlid-i Nebi haftasına da değinerek, "Mevlid-i Nebi haftası Pazartesi günü başlıyor, Çarşamba günü mevlit gecesi. Bu yıl Mevlid-i Nebi haftasında bir hafta değil belki bir ay boyunca Peygamberimiz ve çocuk konusunu işleyeceğiz. Camilerimiz çocuk sesleri ile coşsun istiyoruz. Evlerimizde çocuklarımız önce Peygamber Efendimizin ismini öğrensin, Rabbinin ismini öğrensin bunu istiyoruz, bunun için Mevlid-i Nebi haftasında çocuk konusunu ele aldık." ifadelerini kullandı.

Daha sonra bir konuşma yapan Ağrı Valisi Osman Varol ise, "Bilinen tüm etkili medeniyetlerin kendilerine özgün kentsel tasarım anlayışı vardır. Ve bu tasarımların içerisinde de sembol yapıları bulunur. Bunlar da genelde bu medeniyetlerin kendi inançlarına göre inşa ettikleri ibadethaneleridir. İşte bizim üstün İslam medeniyetimizin de şehirlerinde kentsel alanlarında, yaşam alanlarında öncelikle ortaya koydukları bir ibadethane ve ibadethanenin etrafında şekillendirdikleri bir yaşam tarzları vardır. Burada bugün çok güzel bir örneğini, aslına bakarsanız çok anlamlı bir noktada, milletimizin, medeniyetimizin Anadolu’ya girişine vesile olan o büyük mücadelenin yapıldığı ovanın hemen kenarında Patnos'ta gerçekleştiriyoruz. Bu güzel caminin açılışını gerçekleştiriyoruz." şeklinde konuştu.

AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi programda yaptığı konuşmada, "Hepimiz topraktan geldik, toprağa gideceğiz. Ancak yapmış olduğumuz eserler, elbette ki bu dünya ve İslam coğrafyası var oldukça hep kalacaktır." diye konuştu.

"Camiler memleketin tapularıdır"

Son olarak Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan programda şunları söyledi:

"Camiler Allah'ın insanlara yapımını emrettiği yerlerdir, Allah'ın evleridir. Dolayısıyla her kul, imkanı olan her Müslümanın üzerine farzdır. Camiler çok önemlidir, memleketin tapusudur, vatanın, milletin tapusudur. Ecdadımız fethettikleri yerlerde ilk önce camilere, yollara, çeşmelere önem vermiştir. Bunlar bizim için çok önemlidir." dedi.

Selçuklu Mimarisi ile yapılan ve temeli 2015 yılında atılan 2 bin kişilik kapasiteye sahip Recep Tayyip Erdoğan Camii'nin açılışının ardından Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Cuma Hutbesi irad etti. Kılınan Cuma namazının ardından Ali Erbaş ve Ağrı Protokolü Ağrı merkeze doğru hareket ettiler. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.