Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'a destekler artarak büyüyor

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'a destekler artarak büyüyor

Saadet Partisi Antalya İl Başkanı Ramazan Düzen, "Diyanet İşleri Başkanı; fıtratı, nesli, aileyi ve toplumu tahrip eden zina ve diğer tüm sapkınlıklarla ilgili Allah'ın emirlerini ve İslam'ın ilkelerini milletimize hatırlatmıştır." dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın Cuma hutbesinde, AİDS hastalığını da bulaştırmasıyla bilinen eşcinsel sapkınlığın dini hükmünü vaz etmesini hazmedemeyen çevrelerin dava açmasına tüm Türkiye'de tepkiler artarak sürüyor.

Saadet Partisi Antalya İl Başkanı Ramazan Düzen, Yüce dinimiz İslam'ın, tüm insanlığa dünya ve ahirette huzur ve saadete kavuşturacak ilkeler getirdiğini ve Peygamberlerin de bu hakikatleri en güzel şekilde tebliğ ve temsil ettiğini belirtti.

Düzen, "İnsanın temiz fıtratına aykırı, onur ve haysiyetini zedeleyen, aileyi ve toplumu tahrip eden, yeryüzünde ifsada sebep olan her türlü tutum, tavır, söylem ve eylem de son İlahi Kitap Kur'an-ı Kerim'in fermanıyla yasaklanmış ve âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz (Sallallahu Aleyhi Vesellem) de sünneti seniyyesiyle insanlığı bu tür fenalıklardan sakındırmıştır." İfadelerini kullandı.

"Diyanet İşleri Başkanı sadece Allah'ın emirlerini hatırlatmıştır"

Sosyal medyada yaptığı paylaşımında Düzen, "Bu bağlamda, anayasal görevi 'toplumu din konusunda aydınlatmak' olan bir teşkilatın başkanı olarak Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Ali Erbaş, geçen Cuma günü, fıtratı, nesli, aileyi, toplumu tahrip eden zina ve diğer tüm sapkınlıklarla ilgili Allah'ın emirlerini ve İslam'ın ilkelerini milletimize hatırlatmıştır." ifadelerine yer verdi.

"Bazı kişi ve grupların evrensel değerlerden yoksun açıklamaları asla kabul edilemez"

Düzen açıklamasının devamında, "Bu durum karşısında, bazı kişi ve grupların nezaketten ve güzel ahlaktan ve evrensel değerlerden yoksun açıklamaları, haddi aşan saygısız bir davranıştır; asla kabul edilemez. Bu davranış, saplandıkları korkunç cehaleti gösterdiği gibi, hoyrat bir şımarıklık ve küstahlığı da ortaya koymaktadır." ifadelerini kullandı.

"Kur'an-ı Kerim'e çağdışı yaftası vurmak milletimizin inancına bir hakarettir"

Kur'an-ı Kerim'e çağdışı yaftası vurularak hakaret edildiğine dikkat çeken Düzen, "Nitekim bir baro adına yapılan çirkin açıklamada; getirdiği adalet ve merhamet ilkeleriyle tüm zamanlara rehberlik eden yüce dinimiz İslam ve onun kitabı Kur'an-ı Kerim'e 'çağdışı' yaftası vurularak aziz milletimizin inancına hakaret edilmiş, '8-9 nesil öncesinin dogmatizmi' gibi bilgi ve edepten yoksun bir ifadeyle ecdadımız aşağılanmıştır. Ellerinde meşalelerle meydanlarda 'cadı' diye 'kadın yakma' gibi bir cümleyle, bu topraklarda hiçbir zaman var olmamış ve Avrupa'nın karanlık tarihine ait sapkınca bir tutum, milletimizin göz bebeği bir kurum olan Diyanet İşleri Başkanlığının başkanı için kullanılmıştır." dedi.

"İnancımıza ve ahlakımıza yönelik kin ve nefrete dayalı bütün yaklaşımları lanetliyoruz"

Düzen, "Bu sorumsuz, saygısız, cahilce, tefrikaya dayalı, milli birlik ve beraberliğimizi zedeleyen açıklamayı şiddetle kınıyoruz. İnancımıza ve ahlakımıza yönelik kin ve nefrete dayalı bütün yaklaşımları lanetliyoruz." diye açıkladı.

"İnanç değerlerimizle çelişen 6284 Sayılı Kanun derhal değiştirilmelidir"

Düzen sözlerini şöyle sürdürdü:

Ayrıca başta 6284 sayılı kanun olmak üzere inanç değerlerimizle çelişen, kültürel ve ahlaki yozlaşmaya meşruiyet sağlayan ve toplumsal bünyemizi tahrip eden tüm mevzuatın derhal gözden geçirilmesini ve milletimizin inanç değerlerine uygun şekilde düzeltilmesini yetkililerden talep ediyoruz.

Son olarak Düzen, "Ülkemizin saygın bir kurumu olan Diyanet İşleri Başkanlığının Sayın Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın açıklamalarını doğru ve yerinde buluyor ve destekliyoruz." ifadelerini kullandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler