Diyanet İşleri Başkanlığı müjdeyi verdi

Diyanet İşleri Başkanlığı müjdeyi verdi

Kabe inşaatı nedeniyle vize sürelerinde kısıtlamaya giden Suudi Arabistan, Diyanet İşleri Başkanlığının girişimleriyle vize süresini uzattı.

KONYA - Kâbe inşaatı nedeniyle 7, 10 ve 14 günlük vize verebilen Suudi Arabistan, Diyanet İşleri Başkanlığının girişimleri sonucunda 24 günlük vize vereceğini açıkladı.

 

Konu ile ilgili müjdeyi Konya İl Müftüsü Şükrü Özbuğday verdi. Basın toplantısı düzenleyen Özbuğday, “Diyanet İşleri Başkanlığı, 2013-2014 yılı Umre kayıtları 28 Kasım Perşembe günü itibariyle başlamıştı. Kayıtlar 7,10 ve 14 gün olarak yapılmaktaydı. Suudi makamlarınca 14 günden fazla vize verilmediğinden 14 günden fazla tur düzenlenememişti. Ancak Başkanlığımızın Suudi Arabistan ile yaptığı görüşmeler üzerine 12 Şubat 2014 tarihinden itibaren 24 günlük umre programları da düzenlenecektir.” dedi.

 

Umre kayıtlarının il ve ilçe müftülüklerinden yapılabileceğini belirten Özbuğdaycı, “Bugün itibari ile müftülüğümüze çeşitli türlerde, toplam 2 bin 154 kişi kayıt yaptırmıştır.” ifadesini kullandı.

 

Umre turlarının tarihleri ve fiyatları hakkında bilgi veren Özbuğdaycı, “Önceden olduğu gibi yedi, on ve on dört günlük Umre turlarına ilaveten, 12 Şubat - 29 Nisan 2014 tarihleri arasında 3 tur halinde 24 günlük Umre turları da düzenlenecektir. Bu 24 günlük Umre programının fiyatları şöyledir; 2 kişilik oda 1185 Euro, 3 kişilik odalar 1080 Euro’dur.” dedi.

 

Dolar kurundaki yükselmenin kayıtlara olan etkisi sorusuna da cevap veren Özbuğdaycı, “Ekonomik hayata olduğu gibi umre kayıtlarına da dövizin etkisi oldu. Başvuru sayılarında azalma söz konusu. Geçen yıl bugün itibariyle 2613 kişi başvuruda bulunmuşken bugün, 2154 kişi başvuruda bulundu. Dolayısıyla beş yüz kişilik bir azalma görülmektedir.” dedi. (İlyas Yavuz/İsmail Yılmaz - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler