Diyanet personellerine yönelik darp ve hakaret edenler hakkında suç duyurusu

Diyanet personellerine yönelik darp ve hakaret edenler hakkında suç duyurusu

​Diyanet Birlik-Sen, Ankara’da imam hatiplere sarf ettiği sözler nedeniyle bir şahıs ile Elâzığ’da bir imam hatibi darp eden muhtar hakkında suç duyurusunda bulundu.

Diyanet Birlik-Sen Genel Başkanı Kenan Ak, Ankara’da cami imamları hakkındaki çirkin sözleri nedeniyle Selim Canan adlı şahıs ve Elâzığ’da bir imamı darp eden muhtar hakkında Ankara Adalet Sarayı'na suç duyurusunda bulunduktan sonra basın açıklaması düzenledi.

Diyanet Birlik-Sen’in 2'nci kuruluş yıldönümünü ve Hicri yılbaşını kutlayarak açıklamasına başlayan Ak, "Diyanet hizmetleri, diyanet teşkilatı ve mensupları her zaman din ve diyanet ile problemi olanların saldırılarına muhatap oluyor. Son zamanlarda yine Diyanet İşleri Başkanlığı mensupları ciddi saldırı altındadır. Elazığ’da bir imam hatibin köy muhtarı tarafından dövülmesi kabul edilemez. Hayri hizmetler amacıyla kurulan cami derneklerinin köy ve mahallelerde bulunan muhtarların kendi görev alanları dışına çıkarak din görevlileri üzerine baskı uygulamaları ve bunun karşısında din görevlilerin çaresiz kalması, bu hakaretleri din görevlilerine dayanılmaz bir boyuta gelmiş. Din görevlileri üzerinden dernek başkanlarının ve muhtarların tahakkümünü ve terörünü görüyoruz. Elazığ’daki din görevlisi kardeşimizin muhtar tarafından dövülmesi buna örnektir." dedi.

Ankara’nın Çankaya ilçesinde bir cami dernek başkanının oğlunun, imam hatiplere hakaretlerde bulunduğunu belirten Ak, "Diyanet İşleri Başkanlığının kurumsal tüzel kişiliğine, Diyanet İşleri Başkanımıza ve camilerde imam hatiplik görevi yapan bütün din görevlisi hocalarıma hakareti son günlerde diyanet kamuoyunda tartışılan ve infiale sebep olan bu kişinin açıklamalarıyla ilgili suç duyurusunda bulunuyoruz. İmam hatiplere hakarette bulunan kişi ile ilgili hem Diyanet İşleri Başkanlığını hem de İçişler Bakanlığını göreve çağırıyorum. Selim Canan adlı kişi ile ilgili suç duyurusunda bulunmak üzere bugün Ankara Adliyesi önündeyiz. Selim Canan adlı dernek başkanının oğlu olan kişi hem din görevlilerine sözlü hakarette bulunmuş ve aşağılamış hem de din görevlilerine yaptığı hakareti süslemek üzere toplumumuzun mihenk taşı olan kadınlarımıza yönelik bir saldırıda da bulunmuştur. Bu kişi ‘karı gibi kahpelik yapıyorsunuz’ şeklindeki ifadesinden de anlaşılacağı üzere kahpelik eylemini yapan kişinin sadece kadın olabileceğini vurgulanmış ve cinsiyetçi bir tutum sergilenmiştir. Şüpheli bu beyanlarla toplumun manevi önderi ve yol göstericisi konumunda bulunan imam hatiplere ve tüm kadınlara saldırmış ve açıkça suç işlemiştir. Şüpheli suçu basın yoluyla işleyerek toplumu imam hatiplere karşı kışkırtma suçuyla alenen hakaret ve aşağılama suçu işlemiştir." ifadesini kullandı.

Açıklamanın ardından Diyanet Birlik-Sen Genel Başkanı Kenan Ak, suç duyurusunda bulundu.


Diyanet personellerine yönelik darp ve hakaret edenler hakkında suç duyurusu

Diyanet personellerine yönelik darp ve hakaret edenler hakkında suç duyurusu

Diyanet personellerine yönelik darp ve hakaret edenler hakkında suç duyurusu

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.