Diyanet-Sen Adıyaman Şube Başkanı Çil: Elektriği kesilen her cami, cemaatinden mahrum kalıyor

Diyanet-Sen Adıyaman Şube Başkanı Çil: Elektriği kesilen her cami, cemaatinden mahrum kalıyor

Diyanet-Sen Adıyaman Şube Başkanı Emin Çil camilerin tüm giderlerinin bütçeden karşılanması gerektiğine değindi.

Camilerin scğutma ve ısıtma giderlerinin dahi cami görevlileri ve cemaat tarafından karşılanmak zorunda kalındığını belirten Çil, camilerin ihtiyacı kadar bir payın bütçeden ayrılması gerektiğini dile getirdi.

Çil yaptığı yazılı açıklamada, "Diyanet İşleri Başkanlığı harcama kalemlerine göre meclisten bütçe ayarlanmaktadır. Bütçe görüşmeleri neticesinde de meclis genel kurulu onayıyla Diyanet İşleri Başkanlığı’na belli bir bütçe tahsis edilmektedir. Camilerimizin gider kalemlerinde olan "aydınlatma gideri" idare tarafından kısmi olarak karşılanmaktadır. Yasal olarak tamamen karşılanması gereken ama bütçe kısıtlamalarından dolayı kısmı şekilde karşılanabilen aydınlatma giderleri dahi sorunlarla karşılaşılmaktadır. Camilerin Soğutma ve ısıtma giderleri ise maalesef cami görevlileri ve cemaat tarafından karşılamak zorunda kalınmaktadır. Dolayısıyla bu da ülkemizin çeşitli bölgelerinde çok sıkıntılara ve mağduriyetlere sebep olmaktadır." ifadelerini kullandı.

"Ülke genelinde icralık olan camilerimiz dahi olmaktadır"

Camilerin borçlarından dolayı icralık olacak duruma geldiğinin altını çizen Çil, "İbadethanelere, elektrik müessesesi özelleştirildiği için ibadethane muamelesi yapılmamakta ve faturalar geciktiği zaman elektrikler kesilmektedir. Ülke genelinde icralık olan camilerimiz dahi olmaktadır. Ülkemizin birçok noktasında din görevlilerimiz bu konuda sıkıntılarla karşılaşmaktadırlar. İlimizde de aynı sıkıntı nedeniyle geçen günlerde bazı camilerimizin elektrikleri kesilmişti. Girişimlerimiz sonucu elektrik akışı başlasa da tekrar bazı bölgelerde elektrikler kesilmeye başlandı. Kış geliyor ve camilerin elektriklerinin kesik olması ibadet hakkının engellenmesi olacaktır." dedi.

"Elektriği kesilen her cami cemaatinden mahrum kalıyor"

Çil son olarak camilere değer verilmesi gerektiğini belirterek, "Diyanet-Sen olarak talebimiz camilerimizin, aynı aydınlatmada olduğu gibi ısıtma ve soğutma giderlerinin de merkezi bütçeden karşılanması ve bu konuda ülkemizin çeşitli bölgelerinde oluşan mağduriyetlerin giderilmesi yönündedir. Hükümet cami elektriklerini kesiyormuş gibi oluşturulmaya çalışılan art niyetli bir algıya da mahal vermemek için camilerin tüm giderlerinin genel bütçeden karşılanmasının daha sağlıklı olacağını düşünüyoruz. Bu konudaki taleplerimizi de tüm yetkililerimize, Diyanet İşleri Başkanlığımıza ve hükümetin yetkililerine de iletmek istiyoruz. Elektriği kesilen her cami cemaatinden mahrum kalıyor. Kimse camileri cemaatinden uzak bırakmamalıdır. Kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz." şeklinde konuştu. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler