Diyanet-Sen Adıyaman Şubesi: Erol Mütercimler tüm imam hatiplilerden özür dilemeli

Diyanet-Sen Adıyaman Şubesi: Erol Mütercimler tüm imam hatiplilerden özür dilemeli

​Diyanet-Sen Adıyaman Şube Başkanı Emin Çil, imam hatiplere iftira atan ve hakaret eden Haliç Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Erol Mütercimler’e tepki göstererek, özür dilemeye davet etti.

Diyanet-Sen Adıyaman Şube Başkanı Çil, Mütercimer’in imam hatip lisesi mezunlarını hedef alan açıklamasına tepki gösterdi.

Çil, "Bireysel ve toplumsal olarak toplumda meydana gelen yozlaşmayı İmam hatip lisesi mezunlarına indirgeyerek tüm imam hatip lisesi mezunlarını 'Bu okullardan mezun olanlar bakın karşımıza ne olarak çıkıyor, sahtekâr, cinsi sapık, ahlaksız.' sözleri ile nitelemek binlerce mezunu bulunan bir topluluğu haksız yere itham etmek demektir. Son derece çirkin ve haddi aşan bu açıklamasından dolayı Erol Mütercimler’i kınıyor ve tüm imam hatip lisesi mezunlarından özür dilemeye davet ediyorum." dedi.

"İmam hatip neslinin Akiflerin edebini, Necip Fazılların, Sezai Karakoçların imanlı söylemini ve Mehmet Akif İnan’ın mücadelesini devam ettirecek bir nesil olarak niteleyen Çil şu ifadeleri kullandıı:

Her toplulukta gayri ahlaki özellikler gösteren insanlar olabiliyor. Birisinin yaptığı yanlış nedeni ile bütün bir topluluğu suçlamak o topluluğa karşı bir linç girişimidir. Tüm imam hatip lisesi mezunları ahlaksızdır, sapıktır tüm dindarlar din istismarcısıdır gibi toptan insanları suçlamanın ne mantıki, ne de vicdani yanı vardır. Mütercimlerin yaklaşımı suç işleyen her hangi birisi nedeni ile o kişinin mensup olduğu  tüm bir şehir halkını o suç ile suçlamakla aynı şeydir.  Bunun ne hukukla ne vicdanla ne sosyoloji ile ne psikoloji ile açıklana bilir bir yanı yoktur. Akıldan izandan uzak bir açıklamadır.

Çil, toplumda büyük bir kültürel yozlaşma ve ahlaki çöküntü olduğunu belirterek, "İstatistiki olarak değerlendirildiğinde belki de ülkemizde en az suç işleyen kesim imam hatip lisesi mezunlarıdır. Ancak medya ve belirli kesim az sayıda da olsa imam hatip lisesi mezunu ya da dindar kesimden birisinin suç işlemesini özellikle gündemde tutarak hatta bu suçu tüm İmam Hatip mezunları da işliyor gibi gösterme gayretine girerek tüm imam hatip lisesi mezunlarını suçlaya bilmektedir. Yapılan ahlaksızlık veya işlenen suç kim yaparsa yapsın yanlıştır. Biri yaparsa doğru diğeri yaparsa yanlış olmaz. Böyle bir yaklaşım ve bakış açısı son derece sakıncalı ve yanlıştır. Ülke olarak bu bakış açısını değiştirmeliyiz." şeklinde konuştu.

Çil, gerekli hukuki süreci başlatacaklarını da belirterek Mütercimler hakkında tüm imam hatip lisesi mezunlarını cinsi sapıklık, ahlaksızlık ve sahtekârlıkla itham etmesinden dolayı suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.