Diyanet-Sen Batman Şube Başkanı Cihan: Camilerin elektriklerinin kesilmesi utanç vericidir

Diyanet-Sen Batman Şube Başkanı Cihan: Camilerin elektriklerinin kesilmesi utanç vericidir

Diyanet-Sen Batman Şube Başkanı Ahmet Cihan, Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde Batman’ın da içinde bulunduğu birçok caminin elektriklerinin kesilmesine yazılı açıklamayla tepki gösterdi.

Camilerin ısınma ve soğutmadan kaynaklı elektrik faturalarının ödenmediği gerekçe gösterilerek Batman’da birçok camide elektriklerinin kesildiğini belirten Cihan, vatandaşların ibadet özgürlüğünün elektrik faturaları bahane edilerek engellenemeyeceğini söyledi.

Batman’da ve diğer illerde elektrik faturalarının ödenmediği gerekçe gösterilerek cami elektriklerinin kesilmesinin utanç verici bir uygulama olduğuna vurgu yapan Cihan şöyle dedi:

“Vatandaşlarımızın ibadet özgürlüğü elektrik faturaları bahane edilerek engellenemez. Cami cemaatini karanlıkta bırakmaya kimsenin hakkı yoktur. Derhal cami elektrikleri verilmeli ve vatandaşlarımızın ibadet özgürlüğünün önündeki fatura engeli kaldırılmadır. Camilerin ısınma ve soğutmadan kaynaklı elektrik faturalarının ödenmediği gerekçe gösterilerek Batman’da birçok camide elektriklerin kesilmesi, cami cemaatini ve elektrik şirketlerini karşı karşıya getiren bir uygulamadır. Bu kabul edilemez bir durumdur.”

“Camilerimizin tüm giderleri genel bütçeden karşılanmalı”

Halkın en hassas mekânları olan camileri elektriksiz bırakmanın kimseye bir yarar sağlamadığını dile getiren Cihan, şunları söyledi:

“İbadethanelerimizin karanlıkta bırakılması toplum ahlaki ile bağdaşmayan bir durumdur. Devletin camilerimize sahip çıkacağına hiç şüphemiz yoktur. Yetkililerimizden etik olmayan bu uygulamayı durdurulmalarını bekliyoruz. Camilerimizin ısınma soğutma giderleri de dahil tüm elektrik giderlerinin genel bütçeden karşılanması halkımızın talebidir. Müslüman halkımızın yardımları ile yapılan camilerimizin elektriklerinin kesilmesi halkımızın tasvip etmediği, ülkemiz adına onur kırıcı bir durumdur. Din görevlilerimiz ile cami cemaatini mağdur eden bu uygulamadan derhal vazgeçilmeli, camilerimiz elektriklerine kavuşturulmalıdır.”

“Rencide edilen din görevlilerimiz bu yükten kurtarılmalıdır”

Cami giderlerine bitçe ayrılması gerektiğini dile getiren Cihan, “Vatandaşların uygun ortamlarda ibadet edebilmesi için elinden gelen her türlü fedakarlığı yapan din görevlilerimiz ne yazık ki elektrik şirketleri tarafından borcun muhatabı olarak görülüyor. Cami cemaatinden sürekli para toplamak zorunda kaldığı için rencide edilen din görevlilerimiz bir an önce bu çileden, bu yükten kurtarılmalıdır. Hem ilimiz de hem de bütün Türkiye’de elektriği kesilen camilerimizin elektrikleri tekrar açılmalıdır. Kamu hizmeti veren camilerimizin ısınma ve soğutma giderleri genel bütçeden ayrılacak bir ödenek ile karşılanmalıdır. Camilerimizi, din görevlilerimizi ve ibadet için camiye gelen cemaati rahatlatacak adımlar atılmalı.” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.