Diyanet-Sen Batman Şube Başkanı: Kur’an'a alçak saldırı cezasız kalmamalı

Diyanet-Sen Batman Şube Başkanı: Kur’an'a alçak saldırı cezasız kalmamalı

Diyanet-Sen Batman Şube Başkanı Ahmet Cihan, Müslümanların kutsal kitabı olan Kur'an-ı Kerim'deki ayetlerle dalga geçen Halk TV eski Genel Yayın Yönetmeni ve Flash TV eski sunucusu Hakan Aygün'ün çirkin paylaşımına sert tepki gösterdi.

Cihan, yetkilileri göreve çağırarak bu alçaklığın cezasız kalmaması gerektiğini söyledi.

Bütün bir millet olarak bu hassas dönemde birlik içinde hastalıkla mücadele ederken virüsten daha tehlikeli bazı alçakların halkın dini değerlerine hayasızca saldırdığını belirten Cihan, “Bu amansız salgına karşı milletçe birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde, hiç kimseye el avuç açmadan acil bir şekilde, en önemli tedbirleri almaya çalışırken, böyle hassas bir dönemde yüzde 99 halkı Müslüman olan bir memlekette mukaddes değerlerimize ve inancımıza dil uzatan, virüslerden daha tehlikeli, insanlıktan nasibini almamış, sözde gazeteci Hakan Aygün’ün sosyal medya üzerinden yaptığı hadsiz paylaşım ile Allah'ın kelamı Yüce kitabımız Hazreti Kur'an-a dil uzatarak, Kur'an ayetleriyle alay etmesini, Batman Diyanet-Sen olarak şiddetle kınıyor ve telin ediyoruz.” dedi.

"Bu açıkça bir provokasyondur, ihanettir ve zulümdür"

“İnancımıza, dinimize, kutsallarımıza yönelik bu alçakça saldırılara en sert tepkiyi vermek biz bütün Müslümanların üzerine görevdir, hatta farzdır.” diyen Cihan, konuşmasına şöyle devam etti:

“Millet olarak birlik ve beraberliğimizi hazmedemeyenlerin bu zor günlerde yine dindar, mütedeyyin insanları hedef aldıklarını ve Müslüman halkımıza karşı saldırıların artığını görüyoruz. Hiç kimsenin inançlarımıza saldırmaya ve toplumumuzun birlik beraberliğini hedef almaya hakkı yoktur. Hele hele bunu düşünce özgürlüğü adına yapıyorsa bu özgürlük değildir, bu açıkça bir provokasyondur, ihanettir ve zulümdür. Zulme karşı sesiz kalan, dilsiz şeytandır."

Söz konusu kişi hakkında suç duyurusunda bulunduklarını belirten Cihan, “Bundan sonra da diyanet camiası bu gibi zulümlere karşı sessiz kalmayacaktır. Kutsallarımıza, birlik ve beraberliğimize karşı yapılan bu provokatif saldırıya karşı, Diyanet-Sen genel merkezimiz olarak, bu kişi hakkında suç duyurusunda bulunulmuştur." ifadelerini kullandı.

İLKHA


Diyanet-Sen Batman Şube Başkanı: Kur’an-a alçak saldırı cezasız kalmamalı

Diyanet-Sen Batman Şube Başkanı Ahmet Cihan

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.