Diyanet-Sen Bitlis Şube Başkanı Durak: "Doğumdan ölüme kadar hep halkımızın yanındayız"

Diyanet-Sen Bitlis Şube Başkanı Durak: "Doğumdan ölüme kadar hep halkımızın yanındayız"

1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" münasebetiyle açıklamada bulunan Diyanet-Sen Bitlis Şube Başkanı Behzat Durak, din görevlilerinin her alanda halkla iç içe olduklarını belirtti.

Din görevlilerinin aynı zamanda beşikten mezara hayatın her alanında insanların yanında olduklarını belirten Durak, tüm ömürlerini din hizmetine adayan, toplumun önderi konumundaki din görevlilerin haftasını tebrik etti.

Durak, "Toplumumuzda temel insani ve ahlaki değerlerin yaşamasına, toplumumuzun manen yükselmesine önemli katkılar sağlayan, camilerimizin inşa ve imarında rol alan, dünyevi bir karşılık beklemeden büyük fedakarlıklarda bulunan, samimi davranış ve güler yüzleriyle gönüllerini bütün insanlara açan, hikmet dolu sözleri, dinlendirici hoş sohbetleriyle büyük, küçük herkesin gönlünü kazanan ve görev mahallerinde büyük azim ve gayretle dini hizmetleri en güzel bir şekilde sunmaya gayret eden din görevlilerimize karşı son zamanlarda bazı medya kuruluşlarında ve sosyal medya mecralarında yapılan saldırıları kınıyor, bu tür haksız saldırıların bir daha yaşanmaması temenni ediyorum." dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığının, toplumun din hizmeti ve irşat görevini karşıladığını dile getiren Durak, şunları söyledi:

"Bir yandan, başta Kur'an kursları vasıtasıyla yaygın din eğitimi faaliyetleri yürütülmeye çalışılırken, diğer yandan da cami içi ve dışı din hizmetleri gerçekleştirilmeye çalışılmaktadır. Bunun yanı sıra, ailede din eğitimi faaliyetlerini desteklemek amacıyla yetişkin bayanlara yönelik olarak devam ettirilen Kur'an kursları ile il ve ilçe müftülükleri bünyesinde ailelerin dini konulardaki ihtiyaçlarına cevap vermek üzere Aile ve İrşat ve Rehberlik Büroları faaliyet göstermektedir. Söz konusu faaliyetler müftü, vaiz, Kur’an kursu öğreticisi, imam-hatip ve müezzin-kayyımlarımız tarafından yerine getirilmektedir. Bunun yanında din görevlileri doğum, sünnet, nişan, nikâh, düğün, yeni doğan çocuklara isim koyma, asker uğurlama ve benzeri hem de kötü günde hastalık, ölüm ve cenaze işlemleri ve benzeri insanların yanında olmaktadırlar. Yani din görevlilerinin hizmet alanı yalnızca camiler değil, hastaneler, cezaevleri, çocuk yuvaları, yetiştirme yurtları, huzurevlerini de kapsamaktadır."

"Kurumdaki 4/B’li çifte standardı bir an önce son bulmalı"

Durak, "Başkanlığımızda halen iki tip 4/B Sözleşmeli personel çalıştırılmaktadır. Tüm 4/B sözleşmeli personel 3+1 formülü ile kadroya alınmalı ve çalışmalarını müteakip, bir yılın sonunda eşi ister kamuda isterse özel sektörde çalışsın, tüm 4/B sözleşmeli personel becayiş ve eş durumu tayininden yararlanmalıdır. Sendika olarak kurum personelimizi sıkıntıya sokan bu uygulamaların bir an önce düzeltilmesini istiyoruz. Sendika olarak din görevlilerinin eğitimini son derece önemsiyoruz. 'Cami ve İlim' temasıyla kutlanan bu yıl ki Camiler ve Din Görevliler Haftası’nın ruhuna uygun olarak ilimlerini artırmak eğitimlerine devam etmek isteyen ilahiyat ön lisans mezunu arkadaşlarımızın lisanslarını tamamlamalarına imkan sağlanmalıdır. Bu nedenle İlitam kontenjanlarının bir an önce talebi karşılayacak şekilde yükseltilmesini ve kurum personeline özel kontenjan ayrılmasını istiyoruz." diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.